BRUKLIN: UHAPŠENO 37 ČLANOVA ALBANSKE NARKOMAFIJE

Izvor: Kurir, 14.Jul.2011, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUKLIN: UHAPŠENO 37 ČLANOVA ALBANSKE NARKOMAFIJE

NJUJORK - Savezni sud u Bruklinu obelodanio je optužnicu protiv 37 članova organizacije etničkih Albanaca u SAD, Kanadi i Evropi zbog krijumčarenja i distribuiranja velikih količina narkotika iz Meksika i drugih zemalja u SAD.

Većina optuženih uhapšena je u sredu u Njujorku, Nju Džersiju, Koloradu i Floridi.

Grupa, koju čini nekoliko međusobno povezanih albanskih porodica, organizovala je tokom prethodne decenije višemilionsku prodaju narkotika, preneo je AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Četvorogodišnjom istragom utvrđeno je da je organizacija krijumčarila desetine hiljada kilograma marihuane u SAD iz Meksika i Kanade, krijući je u traktoriskim prikolicama kojima je prevožena legalna roba, navedeno je u sudskim dokumentima.

Droga je skirvana u skladištima u Bruklinu, Kvinsu i Bronksu, a zatim distribuirana širom grada i prigradskih naselja.

Organizacija je krijumčarila i kokain, koji je krila u tajnim pregradama u limuzinama, koje su američki prodavci automobila isporučivali u Albaniju i druge evropske države.

Američke vlasti su saopštile da su velike količine marihuane i drugih narkotika distribuirane u američke države Njujork, Kaliforniju, Džordžiju, Kolorado i Floridu.

Jedan od vođa organizacije Arif Medved Kurti već služi kaznu u Albaniji zbog trgovine heroinom, ali je nastavio da izdaje naređenja iz zatvora, koristeće telefone prokrijumčarene u zatvor.

Pripadnici organizacije koristili su nasilje u cilju osvete, zastrašivanja ili eliminiacije svedoka i policijskih službenika.

Uhapšeni su:

Džavit Tači, Arif Kurti, Dževalin Beriša, Karlos Alvarez, Škeljkim Bakrači, Robert Bonura, Džon Cekaj, Martino Cekaj, Đovani Difućija, Brajan Dublin, Arvi Ebrahim, Hektor Flores, Anđelo Đermano, Jeton Điđa, Li Karaći, Robert Karaći, Hasan Kurti, Ibrahim Kurti, Bajram Lajći, Selman Lajći, Alesandro Latino, Laureta Ljokaj, Nikola Lukaj, Nikolas Masi, Dejvid Meklin, Fatmir Mehmeti, Faik Mehmeti, Nefail Mehović, Valter Memija, Alberto Merkado, Magdalena Nikolaj, Mal Redža, Robert Rudaj, Lens Šoner, Lester Zaborski, Agron Zenelaj i Darius Rivera.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.