Albanske mafijaške porodice uhapšene u SAD

Izvor: Blic, 14.Jul.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanske mafijaške porodice uhapšene u SAD

Savezni sud u Bruklinu obelodanio je optužnicu protiv 37 članova organizacije etničkih Albanaca u SAD, Kanadi i Evropi zbog krijumčarenja i distribuiranja velikih količina narkotika iz Meksika i drugih zemalja u SAD.

Većina optuženih uhapšena je u sredu u Njujorku, Nju Džersiju, Koloradu i Floridi.

Grupa, koju čini nekoliko međusobno povezanih albanskih porodica, organizovala je tokom prethodne decenije višemilionsku prodaju narkotika, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Četvorogodišnjom istragom utvrđeno je da je organizacija krijumčarila desetine hiljada kilograma marihuane u SAD iz Meksika i Kanade, krijući je u traktoriskim prikolicama kojima je prevožena legalna roba, navedeno je u sudskim dokumentima.

Droga je skirvana u skladištima u Bruklinu, Kvinsu i Bronksu, a zatim distribuirana širom grada i prigradskih naselja.

Organizacija je krijumčarila i kokain, koji je krila u tajnim pregradama u limuzinama, koje su američki prodavci automobila isporučivali u Albaniju i druge evropske države.

Američke vlasti su saopštile da su velike količine marihuane i drugih narkotika distribuirane u američke države Njujork, Kaliforniju, Džordžiju, Kolorado i Floridu.

Jedan od vođa organizacije Arif "Medved" Kurti već služi kaznu u Albaniji zbog trgovine heroinom, ali je nastavio da izdaje naređenja iz zatvora, koristeće telefone prokrijumčarene u zatvor.

Pripadnici organizacije koristili su nasilje u cilju osvete, zastrašivanja ili eliminiacije svedoka i policijskih službenika.

Povezane vesti: Srbin najveći diler droge u Skandinaviji U SAD uhapšen Srbin zbog krijumčarenja droge u Švedsku SAD: Uhapšeno 678 članova iz 113 bandi Uhapšen osnivač brutalnog meksičkog narko kartela Paris Hilton priznala posedovanje kokaina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.