Američki general: Ne verujem da će Asad uskoro pasti

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2016, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki general: Ne verujem da će Asad uskoro pasti

General Vinsent Stjuart, šef američke vojne obaveštajne službe DIA rekao je da ne veruje da će vlast Bašara al Asada uskoro pasti jer ima snažnu podršku Irana i Rusije.

Stjuart je rekao je pred Komitetom za oružane snage SAD da će snage lojalne Asadu verovatno povratiti neke ključne teritorije.

- Asad je sada sigurno u mnogo boljoj pregovaračkoj poziciji nego što je bio pre šest meseci - rekao je Stjuart.

Američki general je takođe rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << očekuje da se posle izvesnog vremena raziđu interesi Rusije i Irana u Siriji.

- Ali za sada, Iran želi dobre odnose sa Moskvom kako bi mogao da nabavlja rusko naoružanje bez preduslova - dodao je Stjuart.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Šef američkih vojnih obaveštajaca: Asad neće pasti dokle god ga podržavaju Rusija i Iran

Izvor: Večernje novosti, 10.Feb.2016, 00:34

Šef američke vojne obaveštajne službe DIA (Defence Intelligence Agency) rekao je danas da ne veruje da će vlast sirijskog predsednika Bašara Asada uskoro pasti ili biti poražena jer ima snažnu podršku Irana i Rusije. General Vinsent Stjuart rekao je pred Komitetom za oružane snage SAD da će...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.