Za lokalne samouprave 33,3 milijarde dinara za 2019.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za lokalne samouprave 33,3 milijarde dinara za 2019.

Pripremom budžeta za 2019. godinu, koje je danas objavilo Ministarstvo finansija, za jedinice lokalne samouprave planiraju se sredstva od 33,3 milijarde dinara.

Država planira namenski transfer budžetu AP Vojvodine u visini od 558,4 miliona dinara za izgradnju zgrade Radio televizije Vojvodine, kao i 330 miliona dinara za nastavak realizacije projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.

Ta sredstva biće na razdelu Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kulture i informisanje, a na razdelu tog Ministarstva planirana su i sredstva u iznosu od 200 miliona dinara za realizaciju Plana detaljne regulacije Kineske četvrti u okviru Projekta "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture".

U cilju pružanja podrške održavanju EXIT festivala planirana su sredstva u iznosu od 65 miliona dinara, od čega na razdelu Ministarstva omladine i sporta ide 30 miliona dinara, dok je iznos od 35 miliona dinara planiran na razdelu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Transferi ka Nacionalnoj službi za zapošljavanje planirani su u iznosu od jedne milijarde dinara, a Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje planirana su sredstva za isplatu penzija u iznosu od 181,4 milijarde dinara.

Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje planirana su sredstva u iznosu od 34,7 milijardi dinara, a Fondu za socijalno osiguranje vojnih osiguranika planirano je 440 miliona dinara.

Na razdelu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja planirana su sredstva u iznosu od jedne milijarde dinara za rešavanje viška zaposlenih u procesu racionalizacije, restrukturiranja i pripreme za privatizaciju.

Takođe, planirano je da na razdelu Ministarstva omladine i sporta bude izdvojeno ne manje od 200 miliona dinara za novčane nagrade za vrhunske sportske rezultate.

Ministarstvo finansija istaklo je da je rok za dostavljanje predloga finansijskih planova 9. novembar.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Signal iz nove zgrade RTV-a na jesen 2019. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2018

Ugovor za drugu fazu radova na izgradnji nove zgrade RTV-a danas su, na samom gradilištu, verifikovali generalni direktor Radio-televizije Vojvodine, dr Miodrag Koprivica i direktor kompanije "SMB-gradnja" doo Subotica, Predrag Petričević...Potpisivanju Ugovora, prisustvovali su i ministar kulture...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Za lokalne samouprave namenjeno 33,3 mlrd. RSD

Izvor: B92, 05.Nov.2018

Beograd -- Pripremom budžeta za 2019. godinu, koje je danas objavilo Ministarstvo finansija, za jedinice lokalne samouprave planiraju se sredstva od 33,3 milijarde dinara...Država planira namenski transfer budžetu AP Vojvodine u visini od 558,4 miliona dinara za izgradnju zgrade Radio televizije Vojvodine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.