Potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica - Horgoš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2021, 13:32

Potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica - Horgoš

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš (granica sa Mađarskom), vredan skoro 87 miliona evra, svečano je potpisan danas u Vladi Srbije.

Ugovor su potpisali,u ime Vlade Republike Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan i, u ime izvođača radova, konzorcijuma "Karin Komerc MD doo Veternik" i RŽD Internešnl, Krste Dubroja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Potpisivanju ugovora je prisustvovao i prvi zamenik direktora RŽD Internešnl Mansurbek Sultanov.

Ministar je nakon potpisivanja ugovora rekao da je ovo projekat od od posebnog značaja za Republiku Srbiju, kao i da je sproveden transparentan postupak za izbor strateškog partnera u cilju njegove realizacije.

Prema njegovim rečima,izabran su provereni partneri, ruska kompanija RŽD Internešnl, koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom "Karin komerc".

Momorović je rekao da je vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu, 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a. (oko 86,7 miliona evra).

"Kada završe modernizaciju i rekonstrukciju, to će biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom ce vozovi saobraćati brzinom do 120 km/h sa najmodernijom pratećom opremom i signalnim i bezbednosnim sistemima", rekao je ministar.

On je dodao da je planirana i rekonstrukcija staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, kao i rekonstrukcija 13 putnih prelaza u nivou i 2 pothodnika.

Rok za završetak radova je 14 meseci od uvođenja izvođača u posao.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan ugovor: Rekonstrukcija pruge Subotica-Horgoš za 10,2 milijarde dinara

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2021

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i Krsto Dubroja u ime konzorcijuma Karin Komerc MD i RŽD Internešnal potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica-Horgoš, saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.