Novi ruski dizel voz jezdi srpskim prugama

Izvor: Kurir, 11.Feb.2013, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ruski dizel voz jezdi srpskim prugama

Voz će biti uključen u redovan putnički saobraćaj u subotičkom železničkom čvoru i imaće pet polazaka dnevno

BEOGRAD - Na Železničkoj stanici u Subotici u utorak će u redovan saobraćaj biti uključen novi dizel motorni voz ruske proizvodnje, najavile su danas Železnice Srbije.

Kako se navodi, voz će biti uključen u redovan putnički saobraćaj u subotičkom železničkom čvoru i imaće pet polazaka dnevno. Po dva puta dnevno novi voz će >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saobraćati između Subotice i Kanjiže, odnosno između Subotice i Horgoša, a jednom dnevno od Subotice, preko Horgoša do mađarskog grada Reske i obratno.

Novi dizel-motorni voz zameniće na ovim relacijama dotrajale šinobuse, koji našim prugama saobraćaju već decenijama.

Kako se navodi, reč je o drugoj putničkoj garnituri, od ukupno dvanaest kupljenih vozova, koja će saobraćati u subotičkom železničkom čvoru.

Prva garnitura od 28. decembra saobraća između Subotice i Sombora. Železnice Srbije su prvi put nakon pune tri decenije kupile nove vozove, kreditom međunarodne železničke banke Eurofima, od 43 miliona švajcarskih franaka.

Od ukupno kupljenih 12 vozova ruske proizvodnje, garnitura koja će sutra biti uključena u redovan putnički saobraćaj deseta je po redu, dok su preostale dve u fazi tehničkog prijema i administrativnih formalnosti.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Još jedan ruski voz na prugama

Izvor: B92, 11.Feb.2013

Beograd -- Na Železničkoj stanici u Subotici u utorak će u redovan saobraćaj biti uključen novi dizel motorni voz ruske proizvodnje, najavile su Železnice Srbije...Kako se navodi, voz će biti uključen u redovan putnički saobraćaj u subotičkom železničkom čvoru i imaće pet polazaka dnevno...Po...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.