Na Paliću niču bazeni, akva park i velnes centar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2018, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Paliću niču bazeni, akva park i velnes centar

Kompleks otvorenih i zatvorenih bazena, sa običnom i termalnom vodom, akva parkom i velnes centrom biće izgrađen na obali jezera Palić, kod muškog štranda. Kako je najavio gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, do kraja meseca će biti raspisana javna nabavka za prvu fazu, vrednu 320 miliona dinara, koja podrazumeva građevinske i mašinske radove.

Naredne godine biće za ovu investiciju izdvojeno još 600 miliona dinara zajedničkih sredstava Grada, Pokrajine i Republike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a cilj je da ovaj novi kompleks bude u rangu sličnih objekata u susednoj Mađarskoj.

"Bićemo ponosni na naš velnes centar, koji će biti u rangu, ako ne i bolji od Morahaloma. Samim tim ćemo dovesti veći broj turista, raditi na tome da ti turisti ne ostanu samo dan ili dva na Paliću, nego da produžimo njihov boravak za barem još jedan dan. To će mnogo značiti gradu Subotici i našem daljem razvitku", rekao je Laban.

Ova značajna investicija, ali i druga kapitalna ulaganja u Subotici bila su, između ostalog, tema današnje sednice Skupštine grada, na kojoj su odbornici razmatrali realizaciju prošlogodišnjeg i rebalans ovogodišnjeg budžeta. Opozicija je, tom prilikom, istakla da je planova mnogo, ali da se realizacija istih sprovodi veoma sporo.

"Najavljeno je 2017. godine da će doći pare, ali 2017- te Narodno pozorište nije realizovano. Što se tiče Palića ništa nije realizovano, u odnosu na onaj projekat što se tiče unapređenja ekosistema jezera. 6,5 miliona evra bespovratnih sredstava stoji, ništa nismo povukli. Mene interesuje realizacija, a realizacija je veoma slaba", rekao je Jene Maglai, šef odborničke grupe "Pokret za građansku Suboticu".

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, ističe da će svi kapitalni projekti biti završeni, a kao primer kvalitetnog rada Lokalne vlasti navodi gradski budžet za 2017-tu, čije izvršenje je dostiglo 90 odsto, što je, kako kaže, najbolji rezultat u poslednjih pet godina.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotica: Uskoro gradnja velnes centra i bazena na Paliću

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2018, 09:19

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban najavio je projekat velnes centra i bazena na Paliću...TV Subotica navodi da je građevinska dozvola pribavljena i da gradnja počinje uskoro, jer su sredstva za prvu fazu obezbeđena – 100 miliona odvojila je Pokrajina, isto toliko Republika i Grad 120 miliona...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.