Carinski pas otkrio auto pun cigareta bez akciznih markica

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinski pas "otkrio" auto pun cigareta bez akciznih markica

Carinici su juče uz pomoć carinskog službenog psa na prelazu Horgoš 2 otkrili specijalno napravljeni "bunker" u podu automobila napunjen sa 970 paklica cigareta bez akciznih markica.
Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu, automobilom "smart" somborskih registarskih oznaka, stigao 45-godišnji mađarski državljanin iz okoline Subotice.

Na pitanje carinika, da li ima nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za prijavljivanje odgovorio je odrično, rekavši da u automobilu nema ništa osim ličnih stvari.
Zatim je izdvojen za detaljnu kontrolu tokom koje je carinski pas odreagovao na nešto na podu automobila, pa je sproveden do prelaza Horgoš 1, gde postoje bolji uslovi za ovu vrstu pregleda. 
Svestan da će biti otkriven, vozač automobila je već prilikom ulaska u garažu namenjenu za detaljni pregled vozila, sam pokazao mesta gde je sakrio cigarete.  
Kada su izvadili vozačko sedište, carinici su u podu vozila, ispod tapacirunga uočili da je fabrički lim isečen. Otvorivši kvadaratni poklopac na specijalno prepravljenoj pregradi iz nje su najpre izvadili 852 paklice cigreta.  
Daljom kontrolom cigarete su pronađene i u instrument tabli, pa je ispod volana izvađeno još 49 paklica, a potom i iz srednjeg stuba i prostora oko akumulatora još 45 paklica cigareta.
Poslednje 24 paklice cigareta pronađene su u levom boku prtljažnika automobila.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Carinski pas "otkrio" auto pun cigareta bez akciznih markica

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2019

Carinici su juče uz pomoć carinskog službenog psa na prelazu Horgoš 2 otkrili specijalno napravljeni "bunker" u podu automobila napunjen sa 970 paklica cigareta bez akciznih markica Carinici su juče uz pomoć carinskog službenog psa na prelazu Horgoš 2 otkrili specijalno napravljeni...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.