Vučić: SNS nastavlja rad u Vladi Srbije

Izvor: Politika, 31.Jul.2013, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: SNS nastavlja rad u Vladi Srbije

Članovi Predsedništva SNS imali tešku dilemu, većina je bila za izbore

BEOGRAD – Srpska napredna stranka nastavlja rad u vladi, izjavio je danas predsednik stranke Aleksandar Vučić.

On je u obraćanju nakon sednice Predsedništva stranke, koja je trebalo da se izjasni o ponudi premijera Ivice Dačića da vlada nastavi rad bez URS-a i Mlađana Dinkića, kazao da su članovi Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << imali tešku dilemu i da je većina bila za izbore.

„Zamolio sam ih da prihvate da zbog stabilnosti zemlje to ne činimo u ovom trenutku i oni su to prihvatili”, rekao je Vučić i dodao da je pred nama nekoliko važnih ugovora i poslova i da nam nestabilnost ne bi donela ništa dobro.

Vučić je rekao da je u razgovorima o rekonstrukciji vlade pokušao da nađe kompromis i rešenje želeći da to rešenje bude najbolje za Srbiju.

On je dodao da nije pokušavao da dobije jeftine političke poene, niti se SNS i jednog trenutka silila, niti ponašala bahato, a to neće činiti ni u buduće ni prema partnerima ni prema političkim protivnicima.

Naprednjaci su imali nameru da nastave sa istim partnerima, dodao je i to one zato što se „u svemu slažemo sa Dačićem i Dinkićem”, već zato što je dobro da više glava razmišlja o budućnosti Srbije i zato što smatraju da bi bila velika odgovornost da samo jedna politička snaga u zemlji donosi sve odluke.

Obrazlažući odluku da SNS nastavi rad u vladi Vučić je kazao da taj rad ubuduće mogla biti još striktnije i jasnije ograničen rezultatima koji „moraju biti svakodnevni”.

Premijer Dačić ga je neposredno pred jučerašnje obraćanje javnosti obavestio da ne vidi vladu sa bilo kojim članom URS, kazao je Vučić i podsetio da je SNS promenila četiri ministra koji su pri tom predsednik i potpredsednik stranke i da je želja bila da i ostali to uvide.

Tanjug

objavljeno: 31.07.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS o Dačićevom predlogu

Izvor: RTS, 31.Jul.2013

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će SNS nastaviti da radi u Vladi Srbije. ..11.15 - SNS nastavlja rad u Vladi, odlučilo Predsedništvo stranke, iako je većina bila za izbore, rekao Aleksandar Vučić...10.55 - Završena sednica Predsedništva SNS-a. Očekuje se konferencija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.