Izvor: Danas, 19.Feb.2016, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: SNS i PUPS idu zajedno na izbore

- Srpska napredna stranka i PUPS idu zajedno na predstojeće izbore, odlučeno je u petak na konsultacijama koje su imale te dve partije, a novinarima je to saopštio lider SNS i premijer Aleksandar Vučić. "Ne pravimo liste i koalicije protiv bilo koga već liste za budućnost Srbije, da ljudi u Srbiji žive bolje", rekao je Vučić i ocenio da su penzioneri "junaci promena u zemlji", jer su podneli najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << teret.

Delegacija Partije ujedinjenih penzionera, na čelu sa Milanom Krkobabićem, razgovarala je juče oko sat vremena sa liderom SNS i premijerom Vučićem, u sedištu naprednjaka u Novom Beogradu.

Ishodom jučerašnjeg sastanka raskinuta je osmogodišnja koalicija PUPS sa SPS i JS.

Đorđe Vuković, programski direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju, ocenjuje za Danas da to što je PUPS napustio dosadašnju koaliciju i odlučio se za koaliciju oko SNS ne predstavlja "tektonsku promenu" kada je reč o rejtingu političkih stranaka.

- PUPS je donekle drugačiji u odnosu na vreme kada ga je predvodio Jovan Krkobabić, koji je bio prepoznatljiviji političar od aktuelnog lidera te partije Milana Krkobabića. Ipak, PUPS ima određenu političku snagu i mogao bi da donese koaliciji oko naprednjaka između 1,5 i dva odsto glasova. Što se tiče SPS, mislim da bi veća šteta za Dačića bila da je njegovu koaliciju napustio Palma, imajući u vidu regionalni determinizam Jedinstvene Srbije, koja je jaka u delu Pomoravlja, smatra Vuković.

Prema mišljenju političkog analitičara Dragomira Anđelkovića prelazak PUPS-a u naprednjački tabor ima više simboličku od "matematičke vrednosti".

- Smatram da PUPS u matematičkom smislu ne donosi previše koaliciji oko SNS, budući da rejting te koalicije i naprednjaka u velikoj meri počiva na ličnom rejtingu Aleksandra Vučića. Gledano u procentima, PUPS vredi između jedan i 1,5 odsto glasova, ali u teorijskom smislu njihovo priklanjanje naprednjacima doprinosi utisku da je koalicija oko SNS "nadiideološka", ističe Anđelković za Danas.

Krkobabić: Podržavamo fiskalnu konsolidaciju

Definisali smo nastavak saradnje koja traje već pune dve godine, izjavio je Milan Krkobabić posle sastanka sa Vučićem, prenosi FoNet. Krkobabić je u izjavi novinarima u sedištu SNS rekao da PUPS i on lično podržavaju fiskalnu konsolidaciju radi dugoročne stabilnosti Srbije. Mi smo bili u koaliciji sa SPS i JS. Naša odluka da idemo SNS nije od juče, rekao je Krkobabić i istakao da je to rezultat saradnje u protekle dve godine.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.