Šta je i koliko gradila DS, a šta SNS?

Izvor: Radio 021, 13.Jul.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je i koliko gradila DS, a šta SNS?

Polemika poslanika DS Balše Božovića i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre Zorane Mihajlović kratko je nastavljena i u popodnevnom delu rasprave o zakonu o konverziji o tome gde se, koliko i šta gradilo u vreme prethodne i sadašnje vlasti.

Na tvrdnju Božovića da je u poslednje tri godine, od kako je na vlasti SNS, građevinska industrija u Srbiji na najnižim granama, ministarka Mihajlović je poručila da ne zna nijedan projekat koji je u vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kada je bila na vlasti, DS započela i završila.

Božović je rekao da je DS u vreme najveće ekonomske krize izgradila 500.000 kvadratnih metara stambenog prostora u naselju Stepa Stepanović, navodeći da je za poslednjih godinu dana izdato 30 građevinskih dozvola u Beogradu koji je za pet godina prethodne vlasti izgradio tri mosta, bulevare, škole, obdaništa, bolnice...

"Kada ste vi došli, rezultat vaše borbe za građevinsku industriju su bile smrdljive zgrade", poručio je Božović ministarki, podsećajući da su radovi u Ulici vojvode Stepe trebalo da budu završeni 11. jula, ali je izvođač radova tražio produženje roka za rekonstrukciju do 1. septembra.

Božović navodi da je DS svojevremeno pokretala razne projekte širom Srbije. "To su naši rezultati. Što više napadate DS, to vam govori da i sami znate koliko je ovaj zakon kriminalan", rekao je Božović povodom predloženog zakona o konverziji.

Ministarka Mihajlović je navela da DS u vreme dok je bila na vlasti nije završila nijedan započeti projekat. "Počeću sa Koridorom 10, pa svim ostalim, nijedan jedini niste završili, a svaki koji ste radili naplatili ste tri puta više od realne cene#, poručila je Mihajlović.  Kada je SNS ušla u vlast, navela je ministarka, zatekla je građevinsku industriju koja je imala udeo u bruto društvenom prozivodu ispod tri odsto.

"To su rezultati vašeg rada", rekla je ministarka navodeći da se danas u Srbiji deset puta više gradi nego pre dve godine i da će Srbija imati privredni rast što, kako kaže, nije bio slučaj dok je DS bila na vlasti.

Zorana Mihajlović kratko je polemisala i sa poslanikom Pokreta za preokret Jankom Veselinović, i poručila da zakon o konverziji nisu pisali tajkuni, već da se to dešavalo u periodu kada Veselinović bio član DS, navodeći da država tim zakonom neće biti oštećena kao što se tvrdi.

Reagujući na izlaganje šefa poslaničke grupe DS Borislava Stefanovića koji je pominjao presudu narko dileru Darku Šariću i biznismena Miroslava Miškovića, šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić kaže da Mišković nije pušten i da je u toku sudski postupak protiv njega. Babić je ocenio da je govor Stefanovića mešanje u postupak "na način što se navija za puštanje Miškovića".

"Pred desetinama tajkuna koje ste stvorili, stajali ste mirno, dobijali naloge od njih i izvršavali ih. Takav je vaš odnos prema tajkunima, nastavljate da ih branite. Sudski organi neka rade svoj posao, nikada neću komentarisati presude", rekao je Babić.

Stefanović je potom prokomentarisao da je Babićeva "vidna nervoza" dok govori o presudama dokaz njegovog suočavanja sa "lažnim nadama i obećanjima koja su davali građanima". Posle te polemike i javljanja poslanika po Poslovniku, predsednica parlamenta Maja Gojkvović odredila je desetominutnu pauzu u radu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Skupština: Koliko je gradila DS, a koliko SNS

Izvor: B92, 13.Jul.2015

Poslanik DS Balše Božovića i ministarka građevinarstva Zorane Mihajlović polemisali su o tome gde se, koliko i šta gradilo u vreme prethodne i sadašnje vlasti...Tokom rasprave o zakonu o konverziji, na tvrdnju Božovića da je u poslednje tri godine, od kako je na vlasti SNS, građevinska industrija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.