SPO zajedno sa SNS na izborima?

Izvor: B92, 19.Nov.2013, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO zajedno sa SNS na izborima?

Beograd -- U konsultacijama sa liderima parlamentarnih stranaka, na sastanku kod Aleksandra Vučića danas je bio lider SPO. Drašković najavio moguću koaliciju sa SNS.

Vuk Drašković je rekao da je tokom sastanka sa Vučićem podržao evropsku i kosovsku politiku Vlade, primenu Briselskog sporazuma, borbu protiv korupcije i kriminala.

Drašković je rekao i da je Vučiću predložio i da Srbija počne pristupanje NATO-u, ali da je odgovor Vučića bio da to nije moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog skupštinske deklaracije. Jedna od tema bila je saradnja dve stranke.

"Vi znate da su SPO i SNS već uveliko u mnogim koalicijama na lokalu. Izrazili smo zajednički stav o zajedničkom nastupu i na parlamentarnim izborima, SPO i SNS-a na listi SNS-a, ali će se o tome kada dođe vreme izjasniti stranački organi obe partije", rekao je Drašković.

Na pitanje novinara da li je to predložio on ili Vučić, lider SPO-a je odgovorio: "To je potpuno nebitno. To je predložila realnost."

"Srbiji se mnogo žuri, nama se svima žuri i nema zastajkivanja, to sam rekao. Nema okretanja unazad. Ne sme se napraviti nijedan korak unazad kada su u pitanju strateška magistralna pitanja, jer svako zastajkivanje ili kolebanje daje šansu povratku unazad da te snage koje su za vraćanje Srbije u devedesete su takođe u nadiranju i kontraofanzivi, i glavna meta su im naravno Aleksandar Vučić, SNS koja ga sledi i SPO", zaključio je Drašković.

Lider SPO je naveo i da bi "ubrzane evro atlanske, a ne samo evroposke integracije Srbije zapravo garantovale uspešan završetak evropskog puta Srbije".

Drašković smatra i da bi ubrzane evro atlantske integracije Srbije "onemogućile pokušaj snaga iz devedesetih godina (prošlog veka) da sve zaustave, zakoče i spreče i vrate nas nekoliko decenija unazad".

Podsetimo, pre njega prvi potpredsednik Vlade i lider SNS-a razgovarao je sa predsednikom LDP-a Čedomirom Jovanovićem..

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.