SNS: Izbori dokaz sigurnosti vlasti

Izvor: RTS, 06.Jul.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Izbori dokaz sigurnosti vlasti

Stranke koje su sastavile Vladu Srbije su, uglavnom, stranke prošlosti i nemaju ozbiljnu političku budućnost, kaže Aleksandar Vučić. Ako je vlast sigurna u pobedu neka odmah raspiše izbore, rekao je Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da vladajuća koalicija treba odmah raspiše izbore "ako je toliko sigurna u svoju pobedu".

Stranke koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su sastavile Vladu Srbije su, uglavnom, stranke prošlosti i nemaju ozbiljnu političku budućnost, rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare i dodao da one sigurno neće vladati Srbijom posle izbora.

"Vlada Srbije u prethodne tri godine pokazala je nesposobnost, nestručnost, partijsku nekoherentnost i želju za sticanjem što većih ličnih, partijskih privilegija i moći", tvrdi Vučić.

Stoga, ako je vlast sigurna u pobedu neka odmah raspiše izbore, rekao je Vučić osvrćući se na izjavu premijera Mirka Cvetkovića da je uveren u podršku građana vladajućoj koaliciji.

Vučić je rekao da se vlada u poslednje tri godine zadužila više od tri milijarde evra, uz stalno povećanje budžetskog deficita, da bez posla ostaje sve veći broj ljudi, da nije završen nijedan značajan infrastrukturni projekat, kao i da je Evropska komisija "udarila packe" Vladi za gotovo sve što je uradila.

Kao primer, Vučić je naveo reformu pravosuđa, "lažne liberalizacije, cene naftnih derivata, korupciju...".

Cvetković je u intervjuu Tanjugu rekao da uverenje o uspešnom radu Vlade temelji pre svega na značajnim rezultatima koje je ona postigla, na šta upućuje i činjenica da su kritike opozicije više politički marketing i nemaju osnova, a posebno - ne nude rešenja.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.