SNS: Demokrate i Oluju koriste za napad

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Demokrate i "Oluju" koriste za napad

Srpska napredna stranka saopštila je da je skandal što Demokratska stranka koristi svaku priliku da napadne Vladu Srbije, čak i danas, na 20. godišnjicu akcije "Oluja".
Pokazalo se da su demokrate "sramota" Srbije, jer su u nedostatku pijeteta prema stradanju srpskog naroda, napale Vladu koja je nakon 20 godina, donela odluku da se ustanovi Dan žalosti povodom nezapamćenog etničkog čišćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srba, smatraju iz SNS, prenosi Tanjug.
"SNS pita Bojana Pajtića u kom delu Hrvatske slavi "Oluju", da li u Zagrebu, Kninu ili negde na moru? SNS je zaprepašćena poslednjim saopštenjem DS u kome kažu da je Vlada Srbije odgovorna za nekakvu 'atmosferu u javnosti koja se kreira zarad političkih poena'", saopštili su naprednjaci.
DS je ranije danas zatražio da se odgovorni za zločine u "Oluji" procesuiraju, da se razreši sudbina nestalih tokom te akcije, kao i da se omogući povratak prognanih Srba iz Hrvatske.
"Pitamo ih da li bi trebalo da svi odemo u Hrvatsku na letovanje, kao njihov stranački šef i šef pokrajinskog režima, i pratimo uživo kako hrvatska vojska paradira slaveći što je na današnji dan, pre 20 godina, počelo etničko čišćenje Srba u akciji 'Oluja'", navode iz SNS.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DSS: Akcija "Oluja" je završetak etničkog čišćenja

Izvor: RTS, 05.Avg.2015

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je akcija "Oluja", tokom koje su izvršeni brojni do danas nekažnjeni zločini protiv čovečnosti, predstavljala nastavak etničkog čišćenja Hrvatske od Srba, započetog u NDH 1941-1945. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.