Protest u Nišu zbog naslovnice NIN-a i Koraksove karikature

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Nišu zbog naslovnice NIN-a i Koraksove karikature

Veliki broj članova i simpatizera SNS okupio se danas kod pozorišta u Nišu u znak protesta protiv naslovnice nedeljnika NIN i Koraksove karikature na naslovnoj strani lista Danas na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazan kao snajperska meta.

Učesnici protesta nosili su parole sa metama i znakom "stop". Kolona se potom uputila ka gradskoj skupštini.

Na transparentima između ostalog je pisalo "Đilase ne ubijaj Srbiju!" i "Stop krvavom scenariju!".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Poziv za protest upućen je putem fejsbuk grupe "Stop krvavom scenariju", a u pozivu su se našla i pitanja "da li je medijska sloboda zveckanjem oružja" i "da li je sloboda mišljenja pozivati na nečije ubistvo".

Članovi i simpatizeri SNS koji su pozvali na protest u objavi su naveli: "dok mi radimo i gradimo Srbiju i borimo se za bolju budućnost, drugi bi da nam ruše to što stvaramo".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je običan čovek, jedan od nas. Radi i gradi, kao i svaki drugi, normalan građanin Srbije. Nekima to smeta. Neki bi da snajperom zaustave Srbiju, zaustave budućnost, zaustave tebe. Upamti! Snajper nije okrenut samo u predsednika Srbije, okrenut je i ka tebi", navedeno je u pozivu na fejsbuk grupi "Stop krvavom scenariju".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.