Konstituisana zemunska Skupština

Izvor: B92, Tanjug, 22.Jul.2009, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstituisana zemunska Skupština

Beograd -- U beogradskoj opštini Zemun, izborom predsednika i sekretara, konstituisana je Skupština te opštine. Za sutra je zakazan izbor za predsednika opštine.

Opština Zemun i zvanično je dobila novu vlast - čine je naprednjaci, narodnjaci i socijalisti, koji su svoju saradnju ozvaničili potpisivanjem koalicionog ugovora. Na konstitutivnoj sednici opštinske skupštine, izabran je i predsednik zemunskog parlamenta, dok se izbor naprednjaka Branislava Prostrana za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika opštine očekuje sutra.

Naprednjaci će biti na čelu koalicije koja će voditi Zemun u naredne četiri godine, a prvi potezi već se znaju.

"Ukidanje kafanskih prezentacija i svih ostalih suvišnih troškova. Novac građana Zemuna ćemo da uložimo u konkretne projekte kao što su rekonstrukcija fasada i asfaltiranje ulica”, najavljuju budući predsednik opštine Branislav Prostran.

U kancelariji dosadašnjeg predsednika iz redova Demokratske stranke, sporazum su potpisali naprednjaci, narodnjaci i socijalisti.

Kao prioritete odredili su da opština bude servis građana Zemuna, da se poštuju principi socijalne pravde, uvažavaju manjine i sarađuje sa državnim organima.

Dogovorena je i borba protiv korupcije i kriminala, a budući predsednik opštine najavljuje i ispitivanje rada prethodnika.

"Svi računi moraju da budu transparentni, kao što ćemo jednog dana proveravati naše račune, sve mora da bude transparentno i javno u interesu građana Zemuna”, kaže Prostran.

Zdranko Stanković iz Demokratske stranke kaže da nema ništa protiv revizije rada prethodne vlasti.

"Pa naravno, neka! Ja bih voleo da oni to provere, da pogledaju. Što se tiče reprezentacije, spornih trošenja u kafani, tu nismo trošili nijedan dinar”, kaže Stanković.

Stevo Dragišić iz Srpske radikalne stranke, s druge strane, kaže da će neki morati da ispituju i sopstveni rad u prethodnom periodu.

Radikali tvrde da ih ne pogađa što će njihovi doskorašnji partijski drugovi voditi tradicionalno uporište radikala, ali su ipak napustili konstitutivnu sednicu.

"Potpuno nam je svejedno da li su oni ili neka druga politička partija. Mi smo sada opozicija i ponašaćemo se kao opoziciona stranka”, najavljuje Dragišić.

Na konstitutivnoj sednici, za predsednika Skupštine opštine izabran je Branislav Tutuš iz koalicije oko DSS-a.

I nove vlasti obećavaju da će raditi u interesu građana, a na listi prioriteta su asfaltiranje, izgradnja trgova kao i renoviranje fasada.

Nova opštinska vlast u Zemunu tvrdi da će joj prvi radni dan početi na pijaci u Batajnici, gde bi trebalo da bude završen javni toalet, što je bilo predizborno obećanje na svim dosadašnjim izborima.

Vanredni izborni krug u Zemunu izborom skupštinskih organa privodi se kraju. Ostaje samo da se u četvrtak izabere novi predsednik opštine i njegova slika izloži u holu opštine.

Na Voždovcu, drugoj beogradskoj opštini u kojoj su održani vanredni izbori, formiranje lokalne vlasti se ne očekuje uskoro.

Iako broj mandata omogućava naprednjacima, socijalistima i narodnjacima da sa 31 poslanikom formiraju većinu i u Voždovcu, dogovora u toj opštini još nema.

Zbog ponavljanja izbora na tri biračka mesta, rok za konstituisanje vlasti u toj opštini je 10. avgust.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Branislav Prostran (SNS) novi predsednik opštine Zemun

Izvor: Politika, 21.Jul.2009, 22:10

Posle konstituisanja vlasti u Zemunu slede razgovori o Voždovcu ..Novi predsednik opštine Zemun biće najverovatnije Branislav Prostran, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, saznaje „Politika”. Zamenik predsednika ove beogradske opštine biće iz SPS-a, a predsednik skupštine...

Nastavak na Politika...

Branislav Prostran predsednik SO Zemun

Izvor: RTV Pink, 22.Jul.2009

Danas konstitutivna sednica. . . Novi predsednik opštine Zemun biće Branislav Prostran iz Srpske napredne stranke, izjavio je funkcioner te stranke Nebojša Stefanović, posle sastanka Opštinskog odbora SNS. .

Nastavak na RTV Pink...

Branislav Tutuš novi predsednik SO Zemun

Izvor: TV Avala, 22.Jul.2009

Izborom Branislav Tutuša za predsednika Skupštine opštine Zemun i Živote Jocića za sekretara, danas je konstituisana lokalna vlast u toj beogradskoj opštini.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.