Jovanović: Potreban je kulturni  preokret

Izvor: S media, 19.Apr.2012, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Potreban je kulturni preokret

„Za mene je kultura u političkom smislu jako važna, mislim da ona mora biti angažovana. Ne mogu pritom da je svodim na jedan stranački nivo. Kultura koja ne definiše život, ne formuliše neki novi horizont, ne nudi odgovore na probleme zapravo negira samu sebe. Od Eshila do Lazarevih ili Basarinih kolumni zapravo je kultura uvek bila uporište nekog zdravog razuma", naglasio je Čedomir Jovanović na radnom sastanku "Preokret u kulturi"

Stanković: Znam šta Srbiju muči >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i kako se leči (VIDEO)

Koštunica: Tražimo referendum o evrointegracijama

Vučić: SNS nudi rešenje, DS mržnju (VIDEO)

Lider "Preokreta" je istakao da ga veoma zabrinjava situacija u kojoj se nalazimo kao društvo:

"Nijedno fundamentalno pitanje čak nije ni postavljeno, a još smo dalje od mogućnosti da razgovaramo i ponudimo odgovore. Ova izborna kampanja za nas nije borba za procenat više. Ovo doživljavam kao priliku da nešto uradimo u društvu. Ona ne sme da se pretvori u moj monolog s milionima", rekao je kandidat za predsednika Srbije Čedomir Jovanović.

Na radnom sastanku učestvovao je veliki broj javnih ličnosti, a među njima i Jovan Ćirilov, Lazar Stojanović, Borka Pavićević, Svetislav Basara, Srđan Gojković Gile, Puriša Đorđević, Olivera Ježina, Lena Bogdanović i mnogi drugi.

(S media, foto: istina.ldp.rs)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.