Politička kultura je veoma važna

Izvor: B92, 19.Apr.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Politička kultura je veoma važna"

Beograd -- Kandidat koalicije "Preokret" za predsednika Čedomir Jovanović poručio je da je potreban preokret i u kulturi i da ona mora da bude angažovana.

"Za mene je kultura u političkom smislu jako važna, mislim da ona mora biti angažovana. Ne mogu pri tome da je svodim na jedan stranački nivo.

Kultura koja ne definiše život, ne formuliše neki novi horizont, ne nudi odgovore na probleme zapravo negira samu sebe", naglasio je Jovanović na radnom sastanku "Preokret >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kulturi", saopšteno je iz Informativne službe te koalicije.

On je rekao da je kultura "od Eshila do Lazareviha ili Basarinih kolumni uvek bila uporište nekog zdravog razuma".

"Zabrinjava me situacija u kojoj se nalazimo kao društvo. Nijedno fundamentalno pitanje čak nije ni postavljeno, a još smo dalje od mogućnosti da razgovaramo i ponudimo odgovore. Ova izborna kampanja za nas nije borba za procenat više. Ovo doživljavam kao priliku da nešto uradimo u društvu. Ona ne sme da se pretvori u moj monolog sa milionima", rekao je Jovanović.

On je rekao da nema uspeha u poslu preokreta ukoliko on bude sveden samo na politiku i na jednu stranku i istakao da je ključno pitanje formulisanja motiva sa kojim se izlazi pred građane.

Kandidat "Preokreta" za predsednika Srbije je mišljenja da je ovo trenutak da se razgovara o tome šta može da se uradi, jer postoji dovoljno potencijala.

"Moj utisak je da imamo dobru priliku i da treba da je iskoristimo", rekao je Jovanović.

Na radnom sastanku učestvovale su brojne ličnosti iz javnog života, među kojima Jovan Ćirilov, Lazar Stojanović, Borka Pavićević, Svetislav Basara, Srđan Gojković Gile, Puriša Đorđević, Olivera Ježina, Lena Bogdanović, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Obaveza kulture je da definiše život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2012

BEOGRAD -..Kandidat koalicije "Preokret" za predsednika Srbije Čedomir Jovanović poručio je danas da je potreban preokret i u kulturi i da ona mora da bude angažovana i da definiše život..."Za mene je kultura u političkom smislu jako važna, mislim da ona mora biti angažovana. Ne mogu pritom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jovanović: Kultura mora da definiše život

Izvor: RTS, 19.Apr.2012

Kultura mora da bude angažovana i da definiše život, rekao Čedomir Jovanović istakavši da je potreban preokret i u kulturi. Vuk Drašković, u razgovoru sa građanima Jagodine, poručio da da nova Srbija mora da se gradi na novim temeljima...Kandidat koalicije "Preokret" za predsednika Srbije Čedomir...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.