Ilić: Kolektivni štrajk glađu

Izvor: B92, 17.Apr.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Kolektivni štrajk glađu

Beograd -- Lider Nove Srbije Velimir Ilić je rekao da su pojedini članovi SNS i njenih koalicionih partnera kolektivno započeli štrajk glađu.

Ilić najavio je da će opozicione partije okupljene od utorka organizovati "niz novih aktivnosti" kojima će podržati štrajk Tomislava Nikolića.

On je dodao da bi ipak bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolje da što više odbora ostane mobilno zbog predstojećih aktivnosti u znak podrške Nikoliću.

"Ako bi sada svi ušli u štrajk glađu onda bi sve zamrlo, a aktuelna vlast bi se poigravala i bilo bi je briga za tamo neke koji štrajku glađu. Zato moramo biti spremni za aktivnosti koje će biti organizovane u gradovima, za stalna zasedanja i angažovanja čiji cilj držanje javnosti u atmosferi podrške Nikoliću", kazao je Ilić.

Komentraišući mogućnost da se i sam pridruži Nikoliću u štrajku glađu i žeđu, Ilić je rekao da je razmišljao o tome, ali da mu je lekar koji mu je operisao mozak kazao da bi to bilo pogubno - ne toliko zbog izbegavanja hrane koliko zbog neuzimanja tečnosti.

"Toma se još uvek dobro drži i mi smo svi tu uz njega. Ima mnogo ljudi koji bi došli, pa se smenjujemo da ne bi bilo velike gužve", kazao je predsednik NS.

"Imaćemo niz aktivnosti kojima ćemo davati podršku Tomislavu Nikoliću i njegovoj borbi da na miran, gandijevski način, natera režim na prevremene izbore, što je Srbiju u ovom momentu neophodno", dodao je Ilić.

On je ponovio da stranke oko naprednjaka "ne traže mnogo", samo "izbore do kraja godine".

"To je najmanje što vlast može da učini u ovom momentu, da bi se stanje u Srbiji normalizovalo. Inače, bojimo se da posle svega ovoga situacija ne izmakne kontroli i da građani ne krenu samoinicijativno... a onda bi ih bilo teško obuzdati i zadržati", zaključio je Ilić.

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić od juče štrajkuje glađu u cilju raspisivanja vanrednih izbora.

SNS: Prljava kampanja DS protiv Nikolića

Srpska napredna stranka optužila je Demokratsku stranku da se na "najprljaviji i najbahatiji" način obračunava sa naprednjacima u, kako su naveli, kampanji protiv Tomislava Nikolića.

"SNS zahteva od režima da se preko svojih najviših predstavnika, a posebno to očekujemo od Borisa Tadića, obračunava sa srpskim naprednjacima, a ne da, na najprljaviji i najbahatiji način, koriste svoje političke sluge u kampanji protiv Tomislava Nikolića", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjacima je, kako se dodaje, "potpuno jasno da Čedomir Jovanović ne predstavlja nikoga, sem isturenu ekspozituru ekstremnog krila DS", a da "lažni analitičari", istovremeno, predstavljaju "ljude koji treba da prikriju zlodela režima i krivicu za političku tenziju u društvu prebace na opoziciju".

SNS u saopštenju zaključuje da "svi pomenuti nisu ništa drugo do režimske sluge", čiji je jedini oblik delovanja - kako navode - "varanje naroda, laži, najbrutalnije izmišljotine i falsifikovanje činjenica".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAČIĆ: NIKOLIĆU PREKINI ŠTRAJK GLAĐU

Izvor: Kurir, 17.Apr.2011

VALJEVO- Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačih ponovo je pozvao predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića da prekine štrajk glađu i žeđu. Dačić je rekao da se do izbora može doći dogovorom, a ne radikalnim merama koje..VALJEVO- Lider Socijalističke partije Srbije...

Nastavak na Kurir...

Odbornik SNS u štrajku glađu i žeđu

Izvor: B92, 18.Apr.2011, 10:40

Niš -- Poverenik Opštinskog odbora SNS Palilula u Nišu Boban Džunić štrajkuje glađu i žeđu u znak podrške predsedniku naprednjaka Tomislavu Nikoliću...Džunić hranu i vodu ne uzima od subote i štrajk neće prekinuti do ispunjenja zahteva koje je naveo Nikolić..."Osećam se dosta iscrpljeno",...

Nastavak na B92...

POVERENIK SNS-A NASTAVLJA ŠTRAJK

Izvor: Kurir, 18.Apr.2011

NIŠ - Poverenik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Palilula u Nišu Boban Džunić nastavio je štrajk glađu i žeđu u znak podrške predsedniku SNS-a Tomislavu Nikoliću...Džunić hranu i vodu ne uzima od subote i štrajk neće prekinuti do ispunjenja zahteva koje je naveo Nikolić..."Osećam...

Nastavak na Kurir...

Ilić: Nikolić ide do kraja

Izvor: B92, 18.Apr.2011

Beograd -- Predsednik NS Velimir Ilić izjavio je, posle obilaska Tomislava Nikolića u bolnici, da je lider SNS spreman da u štrajku "ide do kraja"..On je dodao da je Nikolić izmučen i teško govori, ali da neće ni da razgovara o tome da prekine štrajk glađu i žeđu...Lider Nove Srbije Velimir...

Nastavak na B92...

Ilić ne isključuje mogućnost anarhije (VIDEO)

Izvor: S media, 18.Apr.2011

Lider Nove Srbije Velimir Ilić nije danas isključio mogućnost ulaska države u "stanje anarhije". ..Ilić je novinarima u KBC Novi Beograd, gde je obišao hospitalizovanog lidera SNS Tomislava Nikolića u štrajku glađu i žeđu, izjavio da će koalicija oko naprednjaka "probati da kooridinira daljim...

Nastavak na S media...

Pogoršano zdravstveno stanje Nikolića

Izvor: Blic, 18.Apr.2011

Zdravstveno stanje lidera SNS Tomislava Nikolića je pogoršano, i laboratorijski nalazi ukazuju na dehidrataciju organizma, izjavio je danas direktor KBC "Novi Beograd" doktor Reik Huskić...Pročitajte još: DSS traži raspisivanje vanrednih izbora Ilić ne isključuje mogućnost anarhije Kovačević:...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.