Zvezdi pobeda u Novom Pazaru i rekord

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi pobeda u Novom Pazaru i rekord

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas u gostima Novi Pazar sa 4:0, ostvarili 24. uzastopni trijumf, i tako postavili novi rekord kluba po broju uzastopnih pobeda.Zvezda je trijumfom nad Novim Pazarom u zaostalom meču 25. kola povratila prednost od 32 boda prednosti nad Partizanom na vrhu tabele Super lige.

Novi Pazar je i dalje bez pobede u prolećnom delu sezone, a zaključno sa današnjom utakmicom ima učinak od dva poraza i tri remija, i sada se nalazi na 12. mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tabele sa 27 bodova.

Zvezda je danas povela u 28. minutu golom glavom Aleksandra Lukovića, posle kornera koga je izveo Luis Ibanjes.

U 28. minutu bilo je 2:0. Damijen Le talek iskoristio je grešku odbrane koja nije uspela da preseče jednu dugačku loptu, a onda je u trku sa desne strance centrirao u sredinu, gde se našao Ugo Vijeira i glavom postigao gol, svoj 19. u sezoni, čime je popravio prednost na prvom mestu liste strelaca.

Pred kraj prvog poluvremena Zvezda je stekla ogromnu prednost. Vijeira je u jednom napadu pronašao Srđan Plavšića u šesnaestercu, a on je centrirao, ali je Jasmin Trtovac loše presekao taj pas i poslao loptu u svoju mrežu.

Zvezda je u drugom poluvremenu spustila tempo igre, tako da su i igrači Novog Pazara imali nekoliko dobrih prilika, ali je golman gostiju Damir Kahriman bio uspešniji.

Le Talek je u 66. minutu pored asistencije upisao i gol posle asistencije Plavšića.

Nakon toga se nije mnogo toga dešavalo, tako da je Zvezda mirno privela meč kraju i upisala svoj rekordni 24. uzastopni trijumf.

Božović: Teško će se ponoviti ovakav rekord

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović čestitao je svima u klubu pobedu nad Novim Pazarom (4:0) i postavljanje rekorda sa 24. trijumfa zaredom, istakavši da će biti jako teško da ponovi ovakav rezultat.

"Na početku meča imali smo problema zbog mekanog terena, a kada smo se privikli, pravili smo lepe akcije i postizali golove. Rutinski smo priveli utakmicu kraju. Pozdravio bih novi rekord i čestitao klubu, igračima i navijačima, mislim da će se to teško ponoviti", rekao je Božović posle utakmice.

Crnogorski trener pred ekipu postavlja novi cilj - evropski rekord po broju uzastopnih trijumfa koji drži Euzebiova Benfika sa 29.

"Imamo psihološku barijeru, želimo da stignemo Benfiku. Neće biti lako, ali probaćemo", zaključio je Božović.

Njegov kolega sa klupe Novog Pazara Zoran Marić nije bio zadovoljan posle ubedljivog poraza.

"Do prvog gola pružali smo solidan otpor, bili ravnopravni na terenu. Ipak, raspali smo od tog trenutka i izgubili veru. Drugog poluvreme bio je samo nastavak dešavanja iz prvog dela, nismo imali koncetraciju", zaključio je Marić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.