Zvezda spremna za Napoli, šestica protiv Radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2018, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda spremna za Napoli, "šestica" protiv Radnika

Superliga je nastavljena posle dvonedeljne pauze i fudbaleri Crvene zvezde su u 8. kolu savladali Radnik iz Surdulice sa 6:0 (2:0) u 8. kolu domaćeg prvenstva.

Šampion Srbije produžio je trijumfalni niz, a trener Vladan Milojević je u startnu postavu uvrstio poslednju trojicu novajlija - Gorana Čaušića, Marka Marina i Ričmonda Boaćija, i sva trojica su se upisala u strelce!

I ne samo to, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je defanzivni kvartet ispred Milana Borjana bio standardan, pa je jasno bilo da Milojević u poslednjoj proveri pred Napoli i premijeru u Ligi šampiona ništa nije prepuštao slučaju, a poslednja pojačanja su odmah pokazala šta sve znaju.

Marin i Boaći su sjajno funkcionisali, kao da nisu prvi put bili zajedno na terenu, kreirali su dva pogotka u prvom poluvremenu i tako krunisali debi odnosno povratak, a u crveno-belim majstorijama je uživao i Novak Đoković, veliki šampion i zvedaš koji je uoči meča posetio igrače u svlačionici.

Marin je bio posebno inspirisan, u prvih nekoliko dodira sa loptom pokazao je koliko zna i da je vrsni tehničar, a razigravao je saigrače sa oba krila za konstantnu pretnju po odbranu Surduličana.

Rasplet je počeo da se nazire kako se bližilo pola sata igre... Golman Radnika Nikola Vasiljević je u 28. minutu van kaznenog prostora, kao poslednji igrač svog tima, srušio Boaćija i dobio crveni karton.

Pet minuta kasnije Zvezda je krunisala inicijativu! Marin je odlično prošao po desnoj strani i pronašao dovoljno prostora da proigra Boaćija koji je udarcem iz prve pogodio donji levi ugao za 1:0.

Nedugo zatim je šampion Srbije udvostručio prednost, a akteri kod vođstva su zamenili uloge. Sada je Čaušić pronašao Boaćija, a golgeter je majstorski petom dodao do Marina i on je poslao neodbranjiv šut za krunisanje sjajne akcije i 2:0.

Crveno-bela rapsodija je samo na kratko prekinuta prilikom predaha, ali je dobila nastavak u drugom poluvremenu. Publika na Marakani je mogla da uživa u efektnoj partiji Milojevićevih pulena, a šansu je ukazao Marku Gobeljiću i Veljku Simiću umesto Stojkovića i Kafua, odnosno Nikoli Stojiljkoviću umesto Boaćija koga je skoro 15.000 navijača ovacijama ispratilo na klupu u 71. minutu.

Pre toga je rešeno pitanje pobednika u režiji Kafua i, naravno, Boaćija. Brazilac je posle samo sedam minuta u drugom delu zatresao mrežu šutem iz prve na asistenciju Stojkovića, dok je golgeter iz Gane na dodavanje Simića sa levog krila zakucao loptu pod prečku.

Razigrani Zvezdini fudbaleri stavili su tačku prvencem još jednog povratnika na Marakanu. Goran Čaušić je drugu asistenciju Marina na ovoj utakmici pretvorio u 5:0, da bi rezervista Stojiljković udarcem glavom zaokružio odličnu uvertiru pred susret sa Napolijem za tri dana na istom mestu.

Đoković bodrio Zvezdu

Istinski šampion i veliki zvezdaš, Novak Đoković, bio je gost voljenog kluba na utakmici sa Radnikom.

Nole nikada nije krio da mu je srce crveno-belo i iskoristio je prvu priliku posle osvajanja US Opena, drugog uzastopnog grend slema ove sezone posle trofeja Vimbldona, da dođe Marakanu.

Naš teniski as je uživao u utakmici protiv ekipe iz Surdulice, a ujedno je uspeo da popriča sa pulenima Vladana Milojevića tri dana uoči premijere u Ligi šampiona i duela sa Napolijem.

Novak je pre meča sa Radnikom bio u svlačionici i posle kratkog razgovora je dobio Zvezdin dres sa brojem 10 i svojim prezimenom, u kome je kasnije i pratio utakmicu u društvu predsednika kluba Svetozara Mijailovića i generalnog direktora Zvezdana Terzića.

Čim je zvanični spiker objavio da je Nole na Marakani, publika ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

"Jako sam srećan što sam bio na Marakani, nisam imao mnogo prilika da prisustvujem utakmicama poslednjih pet godina zbog putovanja i obaveza. Svaku šansu koristim da pogledam Zvezdin meč. Vlada velika euforija među svim navijačima zbog Lige šampiona, ali nažalost neću moći da bodrim fudbalere uživo protiv Napolija. Zato sam imao čast da ih vidim pred utakmicu sa Radnikom, razmenili smo nekoliko reči, drago mi je što me podržavaju kao i ja njih, i želim im sve najbolje", rekao je Đoković.

Koliko voli Zvezdu, Đoković je pokazao i prilikom plasmana voljenog kluba u Ligu šampiona, pošto radost nije skrivao, već je uspeh za pamćenje vrlo simpatično proslavio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.