Zvezda na plus 6, poslala Partizan na peto mesto! (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Apr.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na ''plus 6'', poslala Partizan na peto mesto! (video)

Dosadno prvo i mnogo zanimljivije drugo poluvreme, na kraju pobeda Crvene zvezde koja je napravila ključni korak ka odbrani titule.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras Partizan na ''Marakani'' rezultatom 2:1, u 160. večitom derbiju odigranom u okviru 33. kola Superlige Srbije.

Posle ovakvog epiloga, Zvezda na vrhu tabele ima šest bodova više od drugoplasiranog Radničkog, a Partizan je pao na peto mesto, s obzirom da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su danas i Čukarički i Mladost osvojili bodove.

Prva prilika za gol viđena je već posle 30 sekundi od početka meča, kada je Filip Stojković ušao u kazneni prostor Partizana i iskosa sa desne strane šutirao u bliži ugao, ali je golman Partizana Vladimir Stojković izbio loptu u korner.

Činilo se tada da ćemo gledati zanimljiv duel, Partizan je prvi put pripretio u 13. minutu kada je Danilo Pantić pogodio spoljnji deo mreže, ali posle toga usledio je ''festival prekida'' - čak 20 prekršaja dosudio je glavni arbitar Novak Simović u prvih 26 minuta.

Vrlo slabu i nezanimljivu utakmicu gledali smo sve do finiša prvog poluvremena, kada je bilo par slobodnih udaraca na obe strane, iz izglednih situacija, ali prvo Tošić na jednoj, a onda i Ben na drugoj strani, nisu uspeli ozbiljnije da ugroze protivnički gol.

Sličan tempo igre viđen je i početkom drugog poluvremena, Zvezda je imala veći posed lopte, ali bez prilika za gol, dok je Partizan morao mnogo više u 54. minutu, kada je Nemanja Nikolić veoma neprecizno šutirao sa 17 metara, iako je imao dosta slobodnog prostora.

A onda, početak raspleta.

U 60. minutu meča, najbolja Zvezdina akcija od početka meča. Pavkov je poslao dugu loptu na levu stranu za Ivanića koji odlično centrira u peterac, a tamo Urošević s leđa povlači Bena i sudija Novak Simović je pokazao na belu tačku.

Ben je i izveo najstrožu kaznu, i to je odlično učinio, veoma precizno u ''malu mrežu'', golman Stojković ništa tu nije mogao da učini, iako je ''pročitao'' nameru Zvezdinog fudbalera -1:0.

Trener Partizana Savo Milošević je reagovao uvođenjem Đorđa Ivanovića umesto danas neubedljivog Zorana Tošića i upravo je Ivanović imao najbolju priliku da crno-belima donese izjednačenje, posle duge lopte Strahinje Pavlovića, ali Rodić je na vreme uklizao i time uspeo da omete fudbalera Partizana koji neprecizno šutira sa desetak metara.

Ušao je potom i kapiten Partizana Saša Ilić, ali Zvezdina izmena se pokazala mnogo delotvornijom. Vukanović je u 70. minutu zamenio Bena, a deset minuta kasnije je duplirao prednost crveno-belih.

Slična akcija kao kod prv og gola, ponovo Ivanić beži po levoj strani i odlično centrira, a Vukanović sjajno reaguje, Stojković ponovo nemoćan - 2:0.

Partizan se ipak nije predavao, a u 90. minutu crno-beli su iznudili jedanaesterac, pošto je Marin oborio Zdjelara u kaznenom prostoru.

Rikardo Gomeš je snažno šutirao sa bele tačke i savladao Borjana za 2:1.

Ali, u nadoknadi vremena, Partizan je ostao sa igračem manje na terenu, jer je mladi štoper Strahinja Pavlović zaradio drugi žuti karton posle prekršaja nad Vukanovićem i nije uspeo da dođe do drugog gola, iako je imao jedanm dobar pokušaj Zdjelara.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Babić, Milunović, Rodić - Jovančić, Jovičić (od 73. minutu Čaušić) - Ben (od 70. Vukanović), Marin (od 90. Savić), Ivanić - Pavkov.

Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić (od 67. Ivanović), Pantić (od 80. Ilić), Nikolić (od 87. Musa) - Rikardo Gomeš.

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta do kraja? Zvezda slavi titulu pre Đurđevdana, Partizanu četvrto mesto visi kao omča nad glavom

Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2019

Prva tri kola plej-ofa: vreme kad se pretendenti za mesta u Evropi sudaraju jedan sa drugim. Reklo bi se odlučujući momenti. Jer dok se jedni rvaju, drugi se koriste, a ove sezone šansu iz senke vreba Mladost, koja je iskoristila Partizanove poraze prvo u Nišu, pa večeras u 160. večitom derbiju...

Nastavak na MozzartSport.com...

Zvezda dobila novog derbi junaka, objasnio kako je zatresao mrežu Partizana!

Izvor: Sportske.net, 26.Apr.2019, 20:33

Novajlija iz Kruševca oduševljen zbog prvog pogotka...Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su pobedu u 160. Večitom derbiju pošto su juče savladali Partizan na domaćem terenu sa 2:1...Jedan od junaka pobede "Crveno-belih" bio je rezervista Aleksa Vukanović koji je deset minuta po ulasku u igru postigao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.