Izvor: RTS, 19.Avg.2021, 14:01

Žreb kvalifikacija za SP košarkaša 31. avgusta

Košarkaška reprezentacija Srbije 31. avgusta saznaće rivale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Biće to prvi put da se svetsko prvenstvo u košarci održava u više od jedne zemlje.
Sastavi grupa za žreb još nisu objavljeni, na žrebu će učestvovati 32 selekcije, a ajboljih 12 evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reprezentacija izboriće mesto na finalnom turniru, koji će se održati u tri zemlje - Indoneziji, Japanu i Filipinima.

U pretkvalifikacijama plasman su izborili Crna Gora i Makedonija, kao i Slovačka, Island, Belorusija, Letonija, Portugal i Švedska i pridružili se reprezentavijama koje su izborile plasman na Evrobasket 2022, i time zaslužile direktno mesto u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
To su reprezentacije Srbije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Gruzije, Nemačke, Velike Britanije, Grčke, Mađarske, Izraela, Italije, Litvanije, Poljske, Holandije, Rusije, Slovenije, Španije, Turske i Ukrajine.
Žreb je na programu 31. avgusta tačno u podne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.