Zlatna Milica Mandić

Izvor: RTS, 25.Okt.2014, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna Milica Mandić

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić postigla je veliki uspeh osvojivši zlatnu medalju na Gran priju u Mančesteru. Olimpijska šampionka iz Londona savladala je u finalnoj borbi u kategoriji preko 67 kilograma Holanđanku Rešimu Ogink rezultatom 7:3 i osvojila novih 40 bodova za svetsku i olimpijsku listu.

Milica Mandić se, u izjavi posle osvajanja medalje, zahvalila treneru, stručnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štabu i svima koji su joj pružili podršku, izražavajući uverenje da će zadržati vrhunsku formu.

"Presrećna sam što sam osvojila zlatnu medalju na Gran priju, jer je to izuzetno teško učiniti. Posle svake borbe osećala sam se sve bolje i bila sam sigurna da mogu do zlata. U ključnim trenucima, gde je nervoza uvek prisutna, glas mog trenera Dragana Jovića me je smirivao, budio i vodio. Zahvaljujem se celom stručnom timu i svima u Srbiji koji su nas ceo dan gledali i bodrili. Novih 40 poena dodatno mi povećavaju šanse da odem direktno na Olimpijske igre bez kvalifikacija. Nastavljam pripreme za Meksiko i nadam se da ću tamo biti najspremnija i na nivou finala Grand prija", rekla je Mandićeva, a prenosi TK Galeb.

Sjajna srpska reprezentativka prethodno je ove godine osvojila bronzano odličje na Gran priju u Kini.

Miličin trener Dragan Jović rekao je da su skoro svi ciljevi u sezoni ispunjeni.

„Ove godine smo imali tri cilja. Evropsko prvenstvo na kome je Milica nesrećno izgubila finale, Gran pri u Mančesteru i poslednje finale Gran prija u Meksiku, u decembru. Do sada smo skoro sve ispunili. Teško je na Gran priju raditi lepe borbe, ali išli smo na pobedu. Finale je bilo otvoreno i zato je i borba bila atraktivnija, sa više poena. Potvrdila je broj jedan na svetskoj i olimpijskoj rang listi. Idemo dalje, Rio je još uvek daleko", naveo je Jović.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.