Zlatić i Mirosavljev osvojili dva srebra

Izvor: RTS, 28.Jun.2009, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatić i Mirosavljev osvojili dva srebra

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić osvojio je srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj deset metara na Mediteranskim igrama u Peskari. Nemanja Mirosavljev "upucao" je srebrno odličje u disciplini puška 50 metara ležeći

Zlatić je u finalnoj seriji ostvario najbolji rezultat od 102,3 kruga, ali nije uspeo da nadoknadi zaostatak iz kvalifikacija. Ukupan rezultat od 679,3 kruga bio mu je dovoljan za drugo mesto, iza Španca Pabla Karere Vaskesa, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u finalu "ubio" 101,3 kruga, ali je imao ukupan rezultat od 684,3 kruga.

Naš drugi predstavnik u ovoj disciplini Damir Mikec zauzeo je šesto mesto sa rezultatom od 674,3 (574+100,3) kruga.

Bronzanu medalju osvojio je Francuz Frank Dumulin sa 677 krugova.

Srebrno odličje Miroasavljev je osvojio pošto je "ubio" 697,5 krugova, što je bio za 1,8 poena slabiji skor u odnsu na pobednika takmičenja Francuza Valerijana Suveplana.

Bronzana medalja pripala je Italijanu Marku de Nikolu, koji je upucao 695,6 krugova.

Mirosavljev je u borbi za medalje, u koju je ušao sa druge pozicije u kvalifikacijama, postigao rezultat od 104,5 krugova, a bolje od njega gađao je samo njegov reprezentativni kolega Stevan Pletikosić.

Pletikosić je u kvalifikacijama zauzeo sedmu poziciju, a zahvaljujući rezultatu od 105,3 kruga, plasman u finalu je popravio za dva mesta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.