Žigić srušio Vest hem, Meireleš zagorčao Toresov debi u Čelsijevom dresu!

Izvor: Blic, 06.Feb.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žigić srušio Vest hem, Meireleš zagorčao Toresov debi u Čelsijevom dresu!

Fudbaleri Birmingema ostvarili su vrlo važnu pobedu u borbi za opstanak na gostovanju Vest hemu, a strelac jedinog i pobedonosnog pogotka bio je Nikola Žigić u 65. minutu. Fernando Tores neće po lepom pamtiti debi u Čelsijevom dresu nakon što je Liverpul odneo sva tri boda sa Stamford Bridža golom Raula Meireleša!

Meč kola odigrali su Čelsi i Liverpul, na kom je od prvog minuta igrao "izdajnik" Fernando Tores.

Trener "plavaca" Karlo Anćeloti se odlučio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ofanzivnu postavu pa je na teren izveo i Drogbu i Anelku, kojima je podršku davao Frenk Lampard. Na drugoj strani je Luis Suarez ostao na klupi, baš kao i Milan Jovanović.

Uprkos broju napadača najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Maksi koji je u 33. minutu imao fantastičnu priliku da približi Liverpul velikom uspehu.

Džonsonov centaršut po zemlji je prošao Čeha i njegove defanzivce, a Maksi je sa nekoliko metara umesto u mrežu poslao loptu u prečku. Šansa je viđena i u 45. minutu kada su Čeh i Ivanović imali malih problema da raščiste situaciju pred svojim golom.

Čelsi je preuzeo inicijativu u drugom poluvremenu, ali gol je viđen u njihovoj mreži nakon novog nesporazuma srpskog defanzivca i češkog golmana koji nije ostao nekažnjen.

Džerard je uputio centaršut na koji su Ivanović i Čeh loše reagovali, a Meireleš na drugoj stativi smestio loptu u mrežu za 1:0 i oduševljenje Liverpulovih navijača koji su istog trenutka počeli da skandiraju "Fernando, koji je rezultat?".

"Plavci" su ugrozili Reinu preko Anelke, ali to je bilo sve od njih jer su gosti do kraja susreta imali priliku i za 2:0, međutim, Čeh je odbio Aurelijov udarac u korner.

Liverpul je ovim trijumfom otišao na šesto mesto, a Čelsi je propustio priliku da iskoristi kikseve Mančester junajteda i Arsenala.

Na Apton parku domaći fudbaleri su u dobrom raspoloženju dočekali izabranike Aleksa Mekliša sa nadom da će doći do četvrte pobede pred svojim navijačima.

Uvodne šanse Pikijona, Obine i Parkera ulile su entuzijazam "čekićarima" u potrazi za golom, a do kraja prvih 45 minuta najbolju šansu je propustio Kin kada je šutirao iznad prečke.

Izabranici Avrama Granta su u dva navrata zahtevali penal nakon igranja rukom u šesnaestercu, međutim, sudija se nije oglasio.

U 51. minutu Birmingem konačno dolazi do prve prilike kada je Bentli uposlio Žigića, a srpski reprezentativac uz kontakt šutirao pored gola.

Mekliš je rešio da do kraja meča ukaže poverenju visokom napadaču izvevši iz igre Kamerona Džeroma kako bi ubacio Sesbastijana Larsona, a taj potez ispostavio se kao preloman.

Upravo je švedski fudbaler uposlio Žigića za vođstvo gostiju u 65. minutu. Bivši fudbaler Crvene zvezde nadvisio je direktnog čuvara i lako zatresao mrežu za 1:0.

Vest hem je do kraja meča preko novajlije Dembe Ba i Manuela da Koste imao odlične prilike da dođe do izjednačenja, međutim, Ben Foster je uspešno sačuvao mrežu za beg iz opasne zone.

Premijer liga, 26. kolo

Vest Hem - Birmingem siti 0:1

Čelsi - Liverpul 0:1


Subota:

Stouk - Sanderlend 3:2

Aston Vila - Fulam 2:2

Everton - Blekpul 5:3

Mančester siti - Vest Bromvič Albion 3:0

Njukasl - Arsenal 4:4

Totenhem - Bolton 2:1

Vigan - Blekburn 4:3

Vulverhempton - Mančester junajted 2:1

Tabela: Mančester junajted 54, Arsenal 50, Mančester siti 48, Čelsi 44, Totenhem 41, Sanderlend 37, Liverpul 35, Stouk 33, Blekburn 31, Njukasl 31, Bolton 30, Everton 30, Fulam 30, Aston vila 29, Blekpul 28, Birmingem 27, VBA 26, Vigan 26, Vulverhempton 24, Vest hem 24.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.