Željku derbi Istanbula, slavlje Makabija

Izvor: B92, 17.Nov.2016, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željku derbi Istanbula, slavlje Makabija

Košarkaši Makabija pobedili su Uniks u Kazanju sa 74:73, u prvom meču osmog kola Evrolige.

Izraelski šampion ostvario je četvrtu pobedu u sezoni, dok Uniks sada ima 2-6 na pretposlednjem mestu.

Makabi je dobio prvu deonicu sa 25:17, ali se Uniks brzo vratio, pa je u finišu bilo veoma neizvesno. Sili i Vims doneli su u finišu Maklabiju veoma važnu pobedu na gostovanju.

Davin Smit imao je 16 poena i 6 skokova, Ajverson je dodao 12 uz 6 skokova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Majk Cirbes imao je 8 poena i skok. Kod domaćina, Kit Lengford je imao 22 poena i 3 asistencije, 12 poena ubacio je Antipov, a 10 Banić.

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Anadolu Efes rezultatom 88:80.Ekipa Željka Obradovića je tako prekinula niz od tri poraza i sada u Evroligi ima skor 5-3, dok je ovo bio peti poraz Efesa.

Tim Velimira Perasovića bolje je počeo ovo gostovanje. Hanikat, Ertel i Danston igrali su veoma dobro i Efes je dobio prvu deonicu sa 25:17. U drugoj je viđena potpuno obrnuta slika. Datome, Judo i Sukas pokrenuli su Fener koji je preokrenuo do poluvremena – 43:42.

U drugom poluvremenu praktično nije bilo dileme, iako se Efes održavao u igri. Pred poslednjih 10 minuta Fener je imao samo +3, ali je početkom poslednje deonice došao do dvocifrene prednosti i tu je meč odlučen.

Kostas Slukas imao je 21 poen i 4 asistencije, a odličan je bio i Jan Veseli sa 20 poena i 6 skokova. Nikola Kalinić dodao je 8 poena i 5 skokova. Na drugoj strani, 19 poena ubacio je Grendžer, a 11 Danston.

U poslednjem melu dana košarkaši Baskonije pobedili su nemački Bamberg na svom parketu rezultatom 81:74 . Duel u Vitoriji bio je veoma zanimljiv, a nemački šampion je ispustio pobedu u samom finišu pošto je prethodno vodio 38 minuta.

Ekipa Andree Trinkijerija sjajno je počela posle teškog poraza od Crvene zvezde i izgledalo je da će uspeti da napravi brejk.

Na poluvremenu je bilo 47:32, a Baskonija je povratak u meč počela u trećoj deonici. Pred poslednjih deset minuta bilo je 63:55 za goste, ali dva minuta pre kraja Larkin je doneo prednost Baskoniji – 75:74.

U samom finišu gosti iz Nemačke napravili su nekoliko jeftinifh grešaka i na kraju su pretrpeli šesti poraz. Sa druge strane, španski tim sada ima skor 5-3.

Vojtman je završio sa 20 poena i 9 skokova, 20 poena ubacio je i Boboa, a Larkin je dodao 15 uz 7 skokova i 6 asistencija. Na drugoj strani, 16 poena ubacio je Miler, 15 Lo, a 12 Meli.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.