Zagorac: Ili odeš kao gubitnik ili preuzmeš odgovornost

Izvor: Mondo, 13.Jun.2019, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagorac: Ili odeš kao gubitnik ili preuzmeš odgovornost

"Mozak, mišići i telo ne mogu da funkcionišu na optimalan način. Šta da se radi, igramo u istim uslovima, pružamo dobre partije i mislim da je svima zanimljivo da gledaju ovo finale", rekao je junak pobede crno-belih.

View this post on Instagram

"Rade je bio katastrofalan, ja znam, on zna, igrači znaju. Navijači su bili agresivni prema njemu. To mi se ne sviđa. Odredio sam specijal, imam poverenja u Radeta. On ima talenat, ima visinu. Zna on da je bio loš, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je imao motivaciju, zato sam prozvao njegov broj". - Andrea Trinkijeri #zagorac #radezagorac #partizan #kkpartizan #mondosport

A post shared by MONDO Sport (@mondorssport) on Jun 12, 2019 at 1:48pm PDT

"Znate kako, sve vreme igrate i promašujete, ne ide kako ste zamislili...", pričao je Rade Zagorac u tunelu "Pionira" u sredu uveče nakon što se posle šest promašaja podigao i sedmi put za tri i pogodio…

...za pobedu!

"Imate dve opcije - ili da potpuno potonete, predate se i odete kao gubitnik ili da budete svesni da gore od toga ne možete i preuzmete odgovornost bez prevelikog razmišljanja. Ovog puta je ispalo najbolje moguće", dodao je košarkaš Partizana čiji je pogodak odlučio dramatičnu drugu utakmicu finala plej-ofa za košarkaše.

Konkretnije od toga - čiji je pogodak sprečio odlazak šampiona na 2:0 pred treću utakmice serije u subotu od 18 časova i to pred navijačima Crvene zvezde.

"Ovo mi je sigurno najlepši trenutak u karijeri", rekao je sa osmehom.

"Zaslužio je. Dobro radi, voli košarku, pametan je momak. Nekad i prepametan. Ovo ga je nagradilo, toliko je želeo i zaslužio je da mu se ovo desi. Lopta se ušunjala u obruč, ali tako je to kad te pogleda onaj odozgo. Srećan sam zbog njega i ostalih saigrača.Bilo bi teško da je 0:2. U prvoj smo vodili u poslednjoj četvrtini, u ovoj smo imali i sreće", rekao je kapiten Novica Veličković o saigraču.

Trener crno-belih Andrea Trinkjeri priznao je da isprva nije planirao da Zagorac završava akciju na tri sekunde pre kraja, pri rezultatu 70:72, ali da je morao da koriguje odluku posle kontra tajm-auta Milana Tomića i da je tada odlučio da se opkladi na svog krilnog košarkaša.

Skromno, jer tokom sastanka u svlačionici i potom tuširanja i presvlačenja nije mogao da zna o čemu je Trinkjeri razgovarao sa novinarima, Zagorac je na isto pitanje odgovorio ovako:

"Nezahvalno je pričati o tome. Zamisao je bila da nije neophodno da pogodimo trojku, opcija je bila i dvojka za produžetak", pričao je jedan od 34 košarkaša sa spiska koji je nedavno objavio selektor Aleksandar Đorđević.

"Srećan sam što smo poravnali rezultat u seriji, vraćamo se na njihov teren bez brejka i imamo šansu da posle sledećeg meča budemo jedan korak bliži tituli".

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

O atmosferi u dvorani, u kojoj su baklje Grobara samo otežale uslove za igru, rekao je…

"Ovo je bila veoma zahtevna utakmica, serija takođe. Svedoci ste koliko je teško igrati u ovim uslovima u hali. I momcima iz Zvezde i nama ove utakmice su među najtežim u sezoni. Mozak, mišići i telo ne mogu da funkcionišu na optimalan način. Šta da se radi, igramo u istim uslovima, pružamo dobre partije i mislim da je svima zanimljivo da gledaju ovo finale".

Pogledajte kako je Zagorac rešio derbi i koliko je potom Biliju Beronu nedostajalo da, ipak, donese dve vezane meč lopte crveno-belima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.