Izvor: HotSport.rs, 21.Dec.2016, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

‘ZLATNI‘ RVAČ: Davor Štefanek najbolje što Vojvodina ima

Rvač Davor Štefanek danas je izabran za najboljeg sportistu AP Vojvodine, u tradicionalnom izboru sportiste godine novosadskog dnevnog lista “Dnevnik”.
Pehar za najboljeg među najboljima Štefaneku je uručio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na svečanosti koja je jubilarni, 60. put održana u Hotelu “Novi Sad”.
– Kada sam proglašen za najboljeg sportistu u “Dnevnikovom” izboru 2014. godine, obećao sam da ću iz Rio de Žaneira doneti >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << zlato, što se i ostvarilo, i čast mi je što sam se našao u društvu najboljih sportista kojih u Vojvodini ima mnogo, rekao je Štefanek, zahvaljujući se na priznanju.
Drugo mesto u prestižnom izboru pripalo je veslačima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću, a treće atletičarki Ivani Španović. Pored najboljih među najboljima, izabrani su najbolji sportisti severne srpske pokrajine u 22 sportske discipline, a dodeljena su i posebna priznanja zaslužnima iz sveta sporta, među kojima su i fudbalski sudija Milorad Mažić i sportski novinar Miša Popović.
Posebne poklone dobilo je četvoro osvajača medalja na paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru – stonoteniserke Branislava Perić-Ranković i Nada Matić, stonoteniser Mitar Palikuća i strelac Laslo Šuranji.
Kako je rečeno na svečanosti u Hotelu “Novi Sad”, Olimpijske i Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru određivale su sportska težišta u svetu na kraju 2016. godine, pa je utoliko i izbor najuspešnijih takmičara po disciplinama bio usmeren prvenstveno ka olimpijskim borilištima.
Ipak, nisu zanemarena ni prestižna takmičenja na različitim meridijanima sveta, kao ni rezultati na domaćim takmičenjima i prvenstvima.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitajući zaposlenima u “Dnevniku” predstojeći veliki jubilej, 75. godina od prvog broja jedinog dnevnog lista na srpskom jeziku na ćiriličnom pismu u Vojvodini i 60.godišnjicu izbora najboljeg sportiste Vojvodine, rekao je da je kao Novosađanin zaista ponosan na sve ono što “Dnevnik” predstavlja.
– Sa nama su predstavnici sportske elite ovog regiona, tako da je “Dnevnik” očigledno prepoznat kao prava adresa koja određuje kakvi smo bili na sportskom planu u protekloj godini. Čestitam laureatima i dobitnicima ove prestižne nagrade, a nadam se da će sledeće godine izbor biti još teži i da će naši sportisti osvojiti još više odličja u svim disciplinama, rekao je Vučević.
The post ‘ZLATNI‘ RVAČ: Davor Štefanek najbolje što Vojvodina ima appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davor Štefanek sportista godine u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2016

Rvač Davor Štefanek danas je izabran za najboljeg sportistu AP Vojvodine, u tradicionalnom izboru sportiste godine novosadskog dnevnog lista "Dnevnik"...Pehar za najboljeg među najboljima Štefaneku je uručio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na svečanosti koja je jubilarni, 60. put održana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.