Izložba fotografija fotoreportera Novog Sada i Vojvodine

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba fotografija fotoreportera Novog Sada i Vojvodine

Izložba fotografija fotoreportera Novog Sada i Vojvodine “Objektivno”, biće otvorena u petak, 23. decembra u Muzeju Vojvodine, Dunavska 37.

Na izložbi će biti izloženo 70 radova od trideset pet eminentnih novosadskih i vojvođanskih fotoreportera, a povodom fotoreporterske nove godine, koja se više od četiri decenije proslavlja u Novom Sadu.

Domaćin ovogodišnje izložbe je, baš kao i protekle dve godine, Muzej Vojvodine, a ovogodišnji organizatori su fotoreporteri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lista Dnevnik i Foto asocijacija Vojvodine dok su među autorima izloženih fotografija i dva fotoreportera novosadskog dopisništva „Blic“ Nenad Mihajlović i Robert Getel.

- Danas je fotografija više od uspomene, ona je sredstvo komunikacije. Brzina njene produkcije jednaka je brzini naših života, za koje često imamo utisak kao da su u procesu neprekidnog beleženja. Među retke izopštenike iz sveta fotografije spadaju oni koji su se dobrovoljno odlučili za asketski život u nekom od preostalih skrivenih kutaka naše planete.

Pred nama su radovi fotoreportera koji pred sobom svakodnevno imaju zadatak da se izbore sa problemima savremene fotografije, a to su njena opšta dostupnost i teškoća u pronalaženju još neovekovečenog prizora - rekao je Darjuš Sami viši kustos Muzeja Vojvodine.

Po njegovim rečima fotografije koje su izložene spajaju u sebi zahteve novinarskih zadataka i stvaralačke afinitete njihovih autora.

- U okolnostima, koje su potpuno nesrazmerne sa vremenom u kojem se fotografija tek pojavila, današnji fotografi potvrđuju da umetnost postoji dokle god je čovek njen pokretač. Mogućnost beskrajnih umnožavanja nije uspela da iskoreni čovekovu iskonsku potrebu za kreacijom novih oblika.

Izložba, odnosno susret, predstavlja još jedan svetlosnu stranicu u knjizi vremena kojeg smo svi svedoci – kazao je Sami.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za petak u 19 sati. Izložba traje do 15. januara 2017. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Davor Štefanek sportista godine u Vojvodini

Izvor: RTS, 21.Dec.2016

Rvač Davor Štefanek, izabran je za najboljeg sportistu Vojvodine, u tradicionalnom izboru sportiste godine novosadskog dnevnog lista "Dnevnik". . .Pehar za najboljeg među najboljima Štefaneku je uručio gradonačelnik Novog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.