Vujošević: Ne smemo da gubimo sami od sebe (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 17.Okt.2014, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Ne smemo da gubimo sami od sebe (VIDEO)

Trener košarkaša Partizana NIS Duško Vujošević osim o stanju u klubu govorio je i o predstojećoj utakmici ABA lige, sa Olimpijom. Crno-beli gostuju Ljubljančanima posle tri vezana poraza (Krka, Cedevita, Lijetuvos), a čeka ih još jedan rivala koji ima najviše ambicije u ABA ligi ove sezone.

- Mislim da je dolaskom Bugarina Nikolova, dovođenjem Marinovića, igrač koji ima dobar takmičarski karakter i dosta poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << u rukama, kao i prisustvom pre svega Begića, igrača koji su tu već bili i postojali, Olimpija napravila za takmičenje potpuno spreman i dobar sastav. To su pokazali i dosadašnjim rezultatima, kako početkom Evrokupa tako i u Jadranskoj ligi. Možda od nekih rezultata ovakve Olimpije, ono što ne može da se smatra na tom nivou, je Superkup Slovenije, koji je Krka dobila. Međutim, očigledno se Olimpija mnogo podigla posle toga. Sada su jedan sastav koji je dobro izabran, gde su komplementarni igrači. U saradnji koju su do sada prikazali vrede i više nego što je prost zbir, uvećan je njihov pojedinačni kvalitet koji nije mali, kvalitetom saradnje - rekao je Vujošević.

Partizan u povoju sezone ima mnogo problema u samoj igri, koja je daleko od onog nivo  na koji su navikli navijači crno-belih, što je i razumljivo jer je sastav pretrpeo odlaske najboljih, a adekvatna pojačanja ne stižu.

- Mi daleko više moramo da se bavimo sobom i svojom igrom, nego protivnicima. Ono što imamo kao imperativ je sigurno lako definisati. Naša igra mora da bude znatno bolja nego što je bila na većem delu utakmice, pogotovu u uvodu meča u Viljnusu. Moramo biti potpuno koncentrisani pre svega na našu igru, nešto malo naravno praviti i određene adaptacije u odnosu na našeg protvnika. Postaviti cilj da se da maksimum, da dostignemo neki limit koji je trenutno takav kakav je, ali da budemo svesni kada je u pitanju angažovanje, funkcija u službi tima, maksimalna nesebičnost, uz zajednički trud i napor da stignemo do tog limita. Za šta će to u Ljubljani biti dovoljno, zavisi ne samo od nas nego i od nekih drugih faktora, pre svega i od raspoloženja i kvaliteta protivnika. Međutim, ono što je sigurno ne smemo da gubimo utakmicu sami od sebe, ne dajući taj maksimum - zaključio je Vujošević.

Meč između Olimpije i Partizana zakazan je za nedelju.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.