Vrteška, Juve dovodi trenera iz Premijer lige?

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2016, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrteška, Juve dovodi trenera iz Premijer lige?

Englezi lansirali vest, mada poznavajući Juventusovu politiku...

Mnogi veruju da će Maks Alegri sigurno napustiti Torino i preseliti se u Premijer ligu naredne sezone. Naime, Italijan bi, ako ponovo uspeh iz prošle godine i osvoji novu duplu krunu mogao da prihvati ponudu Čelsija koja je oko 10 miliona evra po sezoni.

Jasno, za sada su u pitanju spekulacije, a iz Juventusa su svom treneru poručili da bi trebalo dobro da razmisli, na šta se on samo nasmejao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Njegov mentor, Đovani Galeone, nekadašnji poznati trener čii je "šegrt" bio Alegri, smatra da će njegov učenik sigurno otići u Premijer ligu jer bi mu ponestalo motiva sa Juventusom, ako nastavi vladavinu u italijanskom fudbalu.

Sa druge strane engleski mediji tvrde da bi Juventus mogao da potraži trenera baš u PL, i da cilja Pelegrinija koji će ustupiti klupu Gvardioli.

Ma koliko ovo bilo bombastično, teško je verovati da će Juventus dovesti stranca za trenera. Oni se obično opredeljuju za italijanske stručnjake, u slučaju da Alegri ode, sigurno će biti dosta spekulacija, a neke informacije unutar kluba ukazuju da bi mogli da se opredele za svog trenera, tačnije nekoga iz omladinske škole, već duže vreme pripremaju trenera Primavere, odnosno omladinskog tima, Fabija Grosa za mesto prvog trenera.

No, čini se da bi to bilo prerano...

Jasno, pronose se i glasine o povratku Antonija Kontea, no prepreka je predsednik Anjeli koji ne gleda baš blagonakloni na nekadašnjeg trenera i svojevremeno kapitena, koji je klub napustio posle dva dana priprema u leto 2014. Uz to, u Juventusu smatraju da Konte nije trebalo da prihvata mesto selektora i da sarađuje sa ljudima u savezu sa kojima je Juve u pravom ratu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.