Verstapen pobedio u trci za Veliku nagradu Francuske

Izvor: Beta, 20.Jun.2021, 16:46

Verstapen pobedio u trci za Veliku nagradu Francuske

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Francuske i uvećao prednost u generalnom plasmanu na 12 bodova.Na stazi "Pol Rikar", Verstapen je krug i po pre kraja obišao Luisa Hamiltona iz Mercedesa i ostvario 13. pobedu u karijeri. Holandjanin je zahvaljujući sjajnoj vožnji, ali i dobroj taktici Red Bula uspeo da pobedi Hamiltona i uveća prednost nad sedmostrukim svetskim šampionom na 12 bodova.On je danas osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke.Treće mesto zauzeo je vozač Red Bula Serhio Peres, a četvrti je bio Valteri Botas iz Mercedesa. Peto i šesto mesto zauzeli su vozači Meklarena Lando Noris i Danijel Rikardo, sedmi je bio Pjer Gasli iz ekipe Alfa Tauri, a osmi Fernando Alonso iz ekipe Alpin. Deveto i 10. mesto zauzeli su vozači Aston Martina Sebastijan Fetel i Lens Strol.Naredna trka u šampionatu vozi se sledeće nedelje u Austriji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOLANĐANIN KORAČA KA TITULI: Verstapen pobedio u trci za Veliku nagradu Francuske

Izvor: Kurir, 20.Jun.2021

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Francuske i uvećao prednost u generalnom plasmanu na 12 bodova.

Nastavak na Kurir...

F1: Sjajni Ferstapen pobedio u Francuskoj

Izvor: AutoBlog, 20.Jun.2021

Kako prenosi Sport Klub, vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Francuske, sedmoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Mladi Holanđanin je na stazi „Pol Rikard“ upisao treću pobedu ove sezone, a 13. u karijeri, sa tri sekunde prednosti u odnosu na Luisa Hamiltona...

Nastavak na AutoBlog...

Verstapen: Isplatila se dobra strategija ekipe

Izvor: Beta, 20.Jun.2021

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da se strategija ekipe sa dva odlaska u boks u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Francuske isplatila, a da je pobeda došla kao nagrada."Na kraju trke sam uživao. Na početku je bilo mnogo teško, zbog vetra smo u jednom krugu imali dobru ravnotežu,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.