Izvor: Beta, 20.Jun.2021, 17:47

Verstapen: Isplatila se dobra strategija ekipe

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da se strategija ekipe sa dva odlaska u boks u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Francuske isplatila, a da je pobeda došla kao nagrada."Na kraju trke sam uživao. Na početku je bilo mnogo teško, zbog vetra smo u jednom krugu imali dobru ravnotežu, a zatim smo se u sledećem klizali svuda. Kada sam prvi put otišao u boks pritisklali su me na tvrdim gumama, ali smo se odlučili za dva zaustavljanja u boksu i na kraju se isplatilo. Morali smo naporno da radimo za to, ali nagradjeni smo", rekao je Verstapen posle trke.On je danas pobedio na stazi "Pol Rikar", ostvario je 13. pobedu u karijeri, a treću u sezoni, posle čega je uvećao prednost nad aktuelnim šampionom iz Mercedesa Luisom Hamiltonom na 12 bodova u generalnom plasmanu."Tokom cele trke sam se borio sa Luisom i tako će biti do kraja sezone", naveo je holandski vozač.Hamilton je obišao na startu Verstapena, ali je Holandjanin uspeo da ga pretekne prilikom odlaska u boks. Hamilton do kraja trke nije menjao gume, pa ga je krug i po pre kraja Verstapen obišao na svežijim gumama."Čestitam Maksu, obavio je sjajan posao, bili su jači tokom ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ferstapen: Taktika se isplatila

Izvor: B92, 20.Jun.2021

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da se strategija ekipe sa dva odlaska u boks u trci Formule 1 za Veliku nagradu Francuske isplatila.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.