Venger može da kupi svakoga sem Mesija i CR7

Izvor: B92, 24.Jul.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Venger može da kupi svakoga sem Mesija i CR7"

Direktor Arsenala lord Filip Heris rekao je danas da trener tog kluba Arsen Venger ima na raspolaganju više 200 miliona funti za tranfere.

Heris je dodao da Venger može da kupi skoro svakog fudbalera na svetu.

"Bili smo tesni sa novcem otkako smo se preselili na novi stadion, ali sada možemo da budemo slobodniji. Možemo da izađemo na tržište i najverovatnije kupimo svakog fudbalera, osim nekilicine onih koji ne mogu da se plate, kao što su Lionel Mesi i Kristijano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ronaldo", kaže Heris za Dejli Mejl.

Venger je u sredu izjavio da je Arsenal prethodnih godina bio u "nemogućoj" situaciji u borbi za titulu u Premijer ligi, ali da je uveren da su se sada stvari promenile i da njegova ekipa može da se bori za vrh.

"U banci je više od 200 miliona funti za transfere. Ne planiramo da dovodimo nikoga, osim ako Venger ne pronađe super-zvezde kao što su (Mesut) Ezil i (Aleksis) Sančes. On traži takve, ali nema mnogo slobodnih", dodao je on.

Na klub je finansijski uticao prelazak sa stadiona Hajberi na Emirejts, a ekipu su napustili Robin van Persi, Samir Nasri i Sesk Fabregas.

Čelsi, Mančester junated i Mančester siti mnogo troše na transfere, ali je Arsenal, posle stabilizacije i prelaska na novi stadion, uspeo da napravi dva velika transfera, Ozila je platio 42 miliona funti 2013. godine, a Sančesa 35 miliona funti prošlog leta.

Venger želi da sačeka poslednje dane letnjeg prelaznog roka i pošalje ponudu Real Madridu za napadača Karima Benzemu, iako je njegov agent rekao da francuski fudbaler neće napustiti Santjago Bernabeu.

"Dobili smo spisak igrača koje Venger želi. Na spisku je i napadač, ali neću vam reći o kome se radi. Da bi se to ostvarilo drugi klub mora da želi da ga proda, ali mislim da on želi da dođe. Ako Venger želi tog igrača, mi možemo da ga kupimo. Osim Mesija i Ronalda, Venger može da kupi bilo kojeg igrača. Verovatno ćemo morati da oborimo klupski rekord da bismo doveli igrača kojeg želi", rekao je lord Heris.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.