Veliki udarac za tenis  otkazano zagrevanje za US open!

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 15:10

Veliki udarac za tenis " otkazano "zagrevanje" za US open!

Turnir koji je trebalo da vrati tenis na pravu trasu je otkazan manje od mesec dana pre početka.

"Citi open", turnir koji se tradicionalno održava u Vašingtonu, trebalo je da počne 14. avgusta.

To je trebalo da bude prvi turnir koji bi se odigrao nakon što je neposredno pred Indijan Vels suspendovana sezona sredinom marta.

Od ovog turnira, ipak, neće biti ništa, barem ne tokom 2020. godine, iako je trebalo da posluži kao neka vrsta uvodnog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << US opena (31. avgust).

Prvi čovek turnira Mark Ajn je izjavio da je turnir otkazan zbog problema sa međunarodnim putovanjima i skorašnjim trendom rasta slučajeva zaraze koronavirusom.

Ova odluka će izuzetno negativno uticati na mogućnost održavanja US opena, koje je već poljuljano lošim stanjem sa kovidom-19 u SAD i brojnim komentarima nesigurnih tenisera i teniserki.

Ipak, direktorka US opena Stejsi Alester je u ponedejlak, kada je i otkazan turnir u Vašingtonu, istakla da sve ide po planu za Otvoreno prvenstvo SAD, ali i turnir pre toga.

Pročitajte još Kritikovala Đokovića, prekršila Kovid protokole i izbačena sa turnira

Masters u Sinsinatiju je preseljen u Njujork i trebalo bi da se odigra 22. avgusta, nakon čega je planirano da počne US open.

ATP trenutno ne planira da "ubaci" neki drugi turnir na mesto "Citi open"-a, tako da će se nastavak teniske sezone pomeriti za nedelju dana (22. avgust).

U narednih nekoliko nedelja biće potrebno pomno pratiti dešavanja sa koronvirusom u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je trenutno dozvoljeno sportistima da doputuju, ali postoji mogućnost da dođe do značajnih promena.

Sa druge strane, WTA sezona počinje 3. avgusta turnirom u Palermu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OTKAZANO "ZAGREVANJE" ZA US OPEN: Mesec dana pred početak takmičenja beli sport doživeo UDARAC kakvom se nije nadao

Izvor: Kurir, 21.Jul.2020

"Citi open", turnir koji se tradicionalno održava u Vašingtonu i predstavlja "zagrevanje" za US Open otkazan je usled pandemije virusa korona. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.