Veliki povratak zvanično: Kubica u Vilijamsu

Izvor: N1 televizija, 22.Nov.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki povratak zvanično: Kubica u Vilijamsu

Poljak Robert Kubica posle osam godina se vraća u Formulu 1 pošto će od naredne sezone voziti za ekipu Vilijamsa.

Kubica se u tom timu pridružio mladom Britancu Džordžu Raselu sa kojim je prethodno postignut dogovor, pa će njih dvojica predstavljati britanskog konstruktora sledeće sezone.

"Želim da zahvalim svima koji su mi pomogli tokom teškog perioda kroz koji sam prošao proteklih godina. Bio je pravi izazov vratiti se u Formulu 1, delovalo je kao nemoguća >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << misija, ali sada je jasno da je moguće. Veoma sam uzbuđen što ću naredne sezone ponovo biti tu", izjavio je 33-godišnji Poljak, koji je 2010. godine doživeo tešku povredu ruke zbog koje je njegova karijera bila prekinuta.

“I'm really excited to see what he can do.”

Hear more from Deputy Team Principal Claire Williams as Robert Kubica is promoted to a 2019 race seat. pic.twitter.com/inrxMtGicy

U međuvremenu, Kubica je imao priliku da testira bolid Renoa prošle sezone, a isto je činio i sa Vilijamsomovim ove. Sada je došao red za povratak na veliku scenu.

"Ova godina je bila teška, ali sam naučio mnogo toga. Želim da zahvaim Sir Frenku i Kleru na ovoj prilici. Biti ponovo u F1 jedno je od najvećih dostignuća u mom životu. Ne mogu da dočekam da ponovo vozim. Hvala svima još jednom", zaključio je iskusni automobilista.

Poljak je u F1 debitovao na Velikoj nagradi Mađarske 2006. godine i od tada je zabeležio 76 startova kao vozač BMW Zaubera i Renoa. Najveći uspeh mu je trijumf u Kanadi 2008. godine, a još 11 puta se našao na podijumu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.