Kubica se vraća u Formulu 1

Izvor: Mondo, 21.Nov.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubica se vraća u Formulu 1

Poljski vozač Robert Kubica postigao je dogovor s Vilijamsom i naredne sezone će se vratiti u "najbrži cirkus" posle devet godina.

Foto: Guliver/Getty images/Clive Rose

Robert Kubica voziće u Formuli 1 ponovo posle devet godina.

Poljak bi naredne godine trebalo da zauzme mesto u Vilijamsu i očekuje se da ta informacija i zvanično bude potvrđena pred trku za Veliku nagradu Abu Dabija, preneli su britanski mediji.

Kubica (33) je u Formuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 1 debitovao 2006. godine, a početkom 2010. preživeo je težak udes na reliju u Italiji, kada mu je ozbiljno povređena šaka.

On je tada zadobio brojne prelome ruku i nogu kada je udario u zaštitnu ogradu koja je probila automobil. Šaka mu je bila u veoma lošem stanju, pa je bilo neizvesno i da li će lekari moći da mu je spasu. Na sreću, uspeli su u tome, ali su mu motoričke sposobnosti ograničene.

I prošle godine Kubica je testirao bolid Vilijamsa, ali čelnici tog tima nisu bili zadovoljni rezultatima koje je postigao, pa nije uspeo da dobije mesto ove sezone.

Kubica je četiri godine vozio za Zauber, a  2010. godine prešao je u Reno. On je do sada nastupio na 76 trka Formule 1, upisao je jednu pobedu, a još 12 puta je bio na podijumu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.