Večita bitka, peti deo: Partizanu znači samo +12

Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2017, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večita bitka, peti deo: Partizanu znači samo +12

Drugi obračun najvećih srpskih klubova u MOZZART Superligi

Večita bitka, peti deo – mesto obračuna dvorana Aleksandar Nikolić. Večiti rivali Partizan i Crvena zvezda sastaće se i peti put ove sezone, drugi put u MOZZART Superligi, a konačna računica kaže da ih do kraja može biti još toliko, ukoliko bi u finalu plej-ofa odlučivala majstorica. Ali da ne idemo predaleko, u večerašnjem obračunu (19.00, TV Arenasport) crno i crveno-beli igaju utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koja će najverovatnije odlučiti o tome ko će sa pol pozicije u borbu za šampionsku titulu.

U značajnoj prednosti je ekipa Dejana Radonjića, koja ima pobedu više od rivala i prednost od 11 poena razlike iz prvog meča (85:74), što znači da joj suštinski odgovara i poraz manji od navedene razlike poena. Ipak, kalkulacije u derbiju gotovo da ne postoje, posebno neposredno pred utakmicu, pa će i ovaj derbi biti potpuno zasebna priča.

KVOTE ZA VEČITI DERBI

Crvena zvezda je u dosadašnjem toku sezone pokazala razliku u kvalitetu u odnosu na ostale rivale, ponovo je konsolidovala svoje redove i još jedna pobeda nad večitim rivalom bi joj dala dodatni zalet u napadu na treći trofej u ovoj sezoni.

Takmičarski jako bitan meč s obzirom na to da su se oba tima izdvojila u borbi za prvo mesto i može mnogo da definiše, uprkos tome što posle ima da se igra. Partizan je do sada uradio ono što je imao za cilj. Odigrali smo dosta utakmica u ABA ligi, finalu kupa i u prvenstvu, sve su bile u drugačijim okolnostima, a ono što je bilo jedinstveno jeste motivacija koja je kod svih bila na najvišem nivou, na maksimumu”, rekao je Radonjić.

Partizanu suštinski znači samo pobeda od 12 poena razlike, ali bi sa druge strane svako eventualno slavlje moglo mnogo da znači na planu samopouzdanja Džikićevom timu, koji se mnogo puta mučio u dosadašnjem toku prvenstva, čak i protiv timova drastično slabijeg kvaliteta.

Crno-beli su protivnicima u dosadašnjem toku MOZZART Superlige uglavnom dozvoljavali da bolje otvore utakmicu, pa su kasnije bili prinuđeni da spasavaju situaciju samoj završnici meča. Ukoliko im se tako nešto dogodi protiv Zvezde, spasa kasnije verovatno neće biti. Ipak, Parni valjak je ove sezone pokazao da može da se nosi sa aktuelnim šampionom, pa i ovoga puta treba očekivati čvrst meč.

“Derbi je uvek utakmica sa specifičnim značajem, koja donekle ne zavisi od trenutne situacije aktera. Očekuje nas tvrda utakmica, u kojoj moramo da budemo čvrsti i odlučni i uporni. Svesni smo odnosa kvaliteta, ali ćemo biti borbeni. Sa energijom ćemo pokušati da se nametnemo”, istakao je Džikić.

Veliki broj žustrih duela, faulova i slobodnih bacanja treba očekivati i ovoga puta, pa će arbitri Belošević, Vojinović i Jevtović imati zahtevan zadatak da drže kontrolu utakmice i uspostave podjednak kriterijum.

Ovo će biti ukupno 256. večtiti derbi kada se u obzir uzmu sva takmičenja. Partizan je još uvek u značajnoj prednosti, pošto je ostvario 139 pobeda, dok Crvena zvezda ima 111.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

BET INFO (strelci): Simon i Novica u prvom planu

Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2017

Tipujemo na iskustvo..Večeras od 19 časova očekuje nas novi večiti derbi u kom će Partizan dočekati Crvenu zvezdu u drugom obračunu u MOZZART Superligi...Tradicionalno smo pred ovako važan meč izdvojili tri košarkaša na koja bismo mi igrali kada su poeni u pitanju...Večita bitka, peti deo:...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.