VAR na strani Intera, Vlahović debitovao na Meaci

Izvor: Mondo, 25.Sep.2018, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAR na strani Intera, Vlahović debitovao na "Meaci"

Nakon što su im sudije uz pomoć video tehnologije u subotu "poništile" dva gola, u utorak je VAR bio na strani "nerazura" protiv Fiorentine. Prvi meč srpskog napadača u Seriji A.

Prva tri boda na "Meaci", u svom domu, Inter je ove sezone osvojio protiv Fiorentine, u utakmici koju će zauvek pamtiti srpski centarfor Dušan Vlahović (18), jer je debitovao za goste u završnici.

"Nerazuri" su u utorak pružili bledu partiju, sa dosta individualnih grešaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali su ipak u jeku napada gostiju iskusno iskoristili grešku odbrane i vezali drugu uzastopnu pobedu u Seriji A. Tim uspehom su se bodovno izjednačili sa večerašnjim protivnikom koji će prenoćiti dočekuje na trećoj poziciji.

INTER - FIORENTINA 2:1 (1:0)

U odličnom prvom poluvremenu viđen je samo jedan gol i to sa bele tačke. Gosti su odlično otvorili meč i u 7. minutu pogodili stativu nakon udarca Kevina Miralasa. Domaćini su se oslobodili tog pritiska i prvu priliku stvorili nakon kontranapada koji je prizemnim udarcerm iz prve okončao Mauro Ikardi, ali je Alban Lafont bio dobro postavljen i sa lakoćom ukrotio loptu.

Interisti su nastavili da napadju, odlične prilike su imali Ivan Perišić i Antonio Kandreva, ali su bili bez mirnoće u završnici.

Narednu veliku priliku za Fiorentinu u prvom delu je propustio Đovani Simeone, jer ga je u duelu "jedan na jedan" pročitao Samir Handanović i sačuvao svoju mrežu.

Ipak, publika na "Meaci" je videla pogodak svog tima.

Antonio Kandreva je u 42. minutu uputio centaršut sa desne strane, lopta je u ruku pogodila Viktora Ugoa, koji je od Italijana bio udaljen manje od jednog metra, ali je sudija uz pomoć VAR-a, čini se prestrogo....

What's your say? Penalty or harsh to call? #InterFiorentinapic.twitter.com/qLpeGbmVqT

— ItalianFootballTV (@IFTVofficial) September 25, 2018

....pokazao na belu tačku sa koje je siguran bio Mauro Ikardi za svoj prvi gol u Seriji A ove sezone.

Mauro Icardi finally gets his first goal of the year on a very questionable penalty. I guess Inter won’t be complaining about VAR anymore #InterFiorentinapic.twitter.com/NOxjKbG585

— Stateside Serie A #FiorentinaUdinese (@StatesideSerieA) September 25, 2018

Interu su uz pomoć VAR-a u subotu protiv Sampdorije opravdano poništena dva gola, ali je pobedu u 94. minutu dono Marcelo Brozović. Trener domaćih Lućano Spaleti je burno proslavio taj trijumf i zbog "oštrih" reči upućenih u kameru tokom slavlja zaradio suspenziju koja mu je skinuta samo nekoliko sati pre početka meča protiv Fiorentine.

Vratimo se večerašnjem meču, u kojem u nastavku tempo nije opao, naprotiv.

U 53. minutu Fiorentina je izjednačila. Rađa Nangolan je neodgovorno na sredini izgubio loptu koja je došla do Federika Kijeze, a on je šutirao sa ivice kaznenog prostora. Na putu ka golu, lopta je zakačila Milana Škrinjara, promenila smer i prevarila Handanovića.

#SerieA LA FIO ÉGALISE !! #InterFiorentina 1-1Skriniar dévie malheureusement une belle frappe de #Chiesa !pic.twitter.com/17SNAglnGt

— CalciomioTV (@CalciomioTV) September 25, 2018

Gosti su se nakon izjednačenja "oslobodili" i imali više od igre, ali je Inter praktično ni iz čega došao do novog vođstva.

"Nerazuri" su brzo izveli aut i uhvatili goste nespremne i van odbrambene formacije. Ikardi je odlično dao loptu u prostor koji je bez potrebe iza svojih leđa u šesnaestercu ostavio Ugo, a odličnim utrčavanjem je to iskoristio Danilo D'Ambrozio i udarcem po zemlji savladao Lafonta.

FT | 2-1 #InterFiorentina45' - ⚽️ Mauro Icardi [PK]77' - ⚽️ D'Ambrosio ️ Icardipic.twitter.com/rXaRuuAxlk

— INTER & CALCIO (@Calcio_Buzz) September 25, 2018

Do kraja meča odličnu priliku za izjednačenje nije iskoristio bivši đak i prvotimac Partizana Dušan Vlahović koji je večeras debitovao za "Violu", dok je njegov saigrač Nikola Milenković odigrao svih 90 minuta kao desni bek u sistemu sa četiri defanzivca.

Podsetimo da je tokom večeri u italijanskim medijima objavljena informacija da je za njega ozbiljno "zagrizao" i Pep Gvardiola!

SERIJA A - 6. KOLO:

Inter - Fiorentina 2:1 (1:0)

/Ikardi 42, D'Ambrozio 77 - Škrinjar ag.53/

u srijedu

Udineze - Lacio (19.00)

Roma - Frozinone (21.00)

Atalanta - Torino

Kaljari - Sampdorija

Đenova - Kjevo

Juventus - Bolonja

Napoli - Parma

u četvrtak

SPAL - Sasuolo (19.00)

Empoli - Milan (21.00)

TABELA: Juventus 15, Napoli 12, Fiorentina 10 (+1), Sasuolo 10, Inter 10 (+1), Lacio 9, SPAL 9, Udineze 8, Sampdorija 7, Parma 7, Đenova (-1) 6, Atalanta 5, Milan (-1) 5, Roma 5, Torino 5, Kaljari 5, Empoli 4, Bolonja 4, Frozinone 1, Kjevo -1.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.