Utakmica Liverpula i Atletika dovela do 41 dodatne smrti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2020, 18:39

Utakmica Liverpula i Atletika "dovela do 41 dodatne smrti"

Analiza podataka britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) pokazala je da je revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Liverpula i Atletiko Madrida, koja je odigrana 11. marta na londonskom Enfildu, "dovela do 41 dodatne smrti" zbog korona virusa, objavio je "Sandej tajms".

Kobna utakmica igrala se pred 52.000 gledalaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uključujući 3.000 španskih navijača, prenosi Hina.

Španija je u tom trenutku imala oko šest puta više zaraženih od Velike Britanije, premda ima manje stanovnika i tamo su već zbog korona virusa bile zatvorene škole, restorani, firme...

Smatra se da je dolazak oko 3.000 navijača Atletika u Veliku Britaniju uzrokovao širenje zaraze u Liverpulu i okolini.

Naglašava se da je nemoguće sa 100-postotnom sigurnošću utvrditi tačan broj onih koji su se zarazili te večeri na Enfildu i onda zarazu preneli na članove porodice i prijatelje, ali se ističe kako utakmica nije trebalo da se odigra.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je žestoko kritikovana zbog odluke da se utakmica ne otkaže ili barem igra pred praznim tribinama jer je iste večeri i susret između PSG-a i Borusije Dortmund u Parizu igran bez publike.

U analizi se zaključuje da je koban bio i festival u Čeltnamu, u drugoj nedelji marta, na kojem se okupilo oko 250.000 ljudi i koji je doveo do "37 dodatnih smrti povezanih sa korona virusom".
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Potrđeno da je duel Liverpula i Atletika bila "biološka bomba"

Izvor: RTS, 24.Maj.2020

Analiza podataka britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) pokazala je da je revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Liverpula i Atletiko Madrida, koja je odigrana 11. marta na "Enfildu", "dovela do 41 dodatne smrti" zbog koronavirusa, objavio je "Sundej tajms". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.