Ustanova kulture na Paliluli dobila ime Vlada Divljan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2016, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustanova kulture na Paliluli dobila ime "Vlada Divljan"

Ustanova kulture u opštini Palilula od večeras nosi ime Centar za kulturu „Vlada Divljan", po poznatom kompozitoru i frontmenu Idola, koji je preminuo marta 2015. godine.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je ideja o promeni imena nastala pre godinu dana u dogovoru sa porodicom Divljan, a na inicijativu predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića.

"Ustanova kulture opravdaće njegovo ime i biće upravo ono što je on bio u našoj muzici i našoj kulturi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - avangardna i donosiće i uspostavljati nove trendove", istakao je Vesić.

Vesić je rekao da će ubuduće mnoge kulturne gradske manifestacije biti delom i tu održavane, "jer je to u skladu sa našom politikom da napravimo decentralizaciju kulture u glavnom gradu i da se kulturni događaji dešavaju u svih 17 opština u Beogradu.

Jovičić je podvukao da je razlog zašto je Ustanova kulture ponela ime "Vlada Divljan" taj što je prve korake u napravio na tom mestu.

"On je mnogim generacijama idol i mislim da ćemo opravdati što ova ustanova nosi njegovo ime, a takođe smo ponosni što se deo programa Festivala autorskog filma održava ovde", poručio je Jovičić, koji je ocenio da će "Vlada Divljan" u budućnosti biti pandan SKC-u i Domu omladine, kao i mnogim drugim ustanovama kultura.

O životu i radu sa Divljanom govorili su njegovi prijatelji i saradnici Zdenko Kolar, Darko Bajić i Mladen Matičević.

Premijerno je prikazan insert iz filma "Nebeska tema", ostvarenje inspirisano životom i radom Vlade Divljana.

Večeras je ujedno otvoren i 22. Festival autorskog filma u Ustanovi kulture "Palilula" projekcijom filma Džima Džarmuša „"Gimme Danger", koji beleži priču o bendu "„The Stooges", jednom od najvećih rokenrol sastava svih vremena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ustanova kulture Palilula od večeras zvanično nosi ime Vlade Divljana

Izvor: Beta, 26.Nov.2016

Ustanova kulture Palilula od večeras će nositi novo ime Centar za kulturu "Vlada Divljan" po kompozitoru i frontmenu nekadašnje kultne jugoslovenske grupe Idoli, koji je preminuo u martu 2015. godine.Vršilac direktora te ustanove Ljubiša Djurović rekao je agenciji Beta da je odluka o novom imenu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.