Ubio se nekadašnji češki fudbaler?

Izvor: Mondo, 04.Maj.2018, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio se nekadašnji češki fudbaler?

Pavel Pergl (40) pronađen je mrtav u stanu u Nemačkoj, a sumnja se da je izvršio samoubistvo.

Foto: Gulliver/Getty images, Boris Streubel

Nemačka policija pronašla je telo nekadašnjeg štopera Sparte iz Praga u njegovom stanu u Magdeburgu.

"Ovo su veoma tužne vesti za nas i za sve ljubitelje fudbala. Došao je u Spartu kada je imao 10 godina i zabeležio 68 nastupa za prvi tim. Počivaj u miru", saopštio je praški klub.

It is very >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sad news for Sparta and all football fans to hear that our former player Pavel Pergl has died. He arrived in Sparta as 10-year-old and then he played 68 matches in the first team. Rest in peace! pic.twitter.com/5T48aqktxN

— AC Sparta Prague (@ACSparta_EN) May 2, 2018

Pergl je bio u prvom timu Sparte od 2003. do 2007. godine i učestvovao u osvajanju dve titule šampiona Češke.

Jirži Kotrba, koji ga je trenirao u to vreme, izjavio je da je Pavel bio "apsolutni ratnik".

"Uvek je davao maksimum i rizikovao vlastito zdravlje. Dobijao je udarce, ali je uvek rešavao probleme na terenu tako da nikoga ne povredi", rekao je Kotrba.

Osima Sparte, igrao je za brojne druge klubove, uključujući Dinamo Drezden, AEK Larnaku, Hapoel Ber Ševu, Vaduc, Lokarno i Preston.

Profesionalnu karijeru je zvanično okončao prošle godine.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

TRAGEDIJA: Poznati češki fudbaler izvršio SAMOUBISTVO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2018, 13:30

Pronađen mrtav u svom stanu...Nekadašnji igrač Sparte iz Praga i brojnih evropskih klubova, Pavel Pergl, pronađen je mrtav u svom stanu u Nemačkoj, a prema informacijama iz ove zemlje najverovatnije se radi o samoubistvu...Ex-Preston star Pavel Pergl found dead at home in an apparent suicide https://t.co/nnJvz7H9gZ...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.