UŽIVO: Partizan – Taraz 1:1 (88 minut)

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Feb.2012, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Partizan – Taraz 1:1 (88` minut)

Partizan - Taraz 1:1
Strelci: 0:1 – Lečić u 34, 1:1 – Jojić u 40. minutu. Žuti kartoni: Jojić, Smiljanić (Partizan), Kučma, Mehmedović, Sobolev (Taraz).
Teren hotela „Riksos Dajmond”. Gledalaca: 50. Sudija: Igor Njizovcev. Pomoćnici: Andrej Širjajev i Dmitrij Čelcov.
PARTIZAN: R. Ilić (od 46. Petrović), Ostojić, Anderson, Stanković, Volkov, Smiljanić (od 79. Kamara), S. Marković (od 46. Babić), Jojić (od 46. Ninković), Manga (od 83. Jojić), Dijara (od 71. Saša Marković), Eduardo.
TARAZ, prvo poluvreme: Aštarkovič, Amerharov, Mehmedović, Sobolev, Kučma, Diakate, Vukman, Prtenjak, Lečić, Sergejenko, Perić.



Partizan igra poslednji kontrolni meč na pripremama u Antaliji. Rival crno-belima je Taraz iz Kazahstana, ekipa koju predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde Ljupko Petrović.
Taraz je u svojoj istoriji osvojio dva trofeja, jednom je bio šampion Kazahstana (1996. godine), a 2004. su osvojili Kup ove zemlje. Trenutno su član Prve divizije Kazahstana, a za njih nastupaju četvorica igrača sa naših prostora: Ivan Perić, Ersin Mehmedović, Nebojša Prtenjak i Miroslav Lečić.
Trener crno-belih je na teren izveo kombinovani sastav. Na golu je Radiša Ilić, a u sastavu je i dvojac prekomandovan iz Teleoptika, Ostojić - Jojić. Šansu su od početka dobili i Anderson, Eduardo, Stanković, u 11 ponovo je Manga, a tu su i Saša Marković, Smiljanić, Volkov i Dijara.
Tok meča:
10` Prva prilika na meču za Partizan. Eduardo je prihvatio loptu na nekih 25 metara od gola Aštarkoviča, ali nije bilo opasnosti posle njegovog šuta.

11` Ponovo je Eduardo učestvovao u akciji, ovoga puta je proigrao Sašu Markovića, ali je njegov volej završio pored gola Taraza.
13` Eduardo je odlučio da razigrava saigrače, ovoga puta je prosledio loptu do Smiljanića, čiji je šut izblokiran. Lopta je otišla u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti.
16` Crno-beli imaju daleko veći posed lopte i inicijativu, pa se često igra na polovini Kazahstanaca.

19` Prva šansa za Taraz. Kučma je prihvatio jednu dubinsku loptu, uspeo je da uđe u šesnaesterac, ali ga je na vreme zaustavio Anderson, a potom je Radiša Ilić otklonio opasnost.
25` Lečić je pokušao udarcem sa 25 metara da ugrozi Radišu Ilića, ali je Anderson požrtvovano, glavom, izblokirao udarac.
33` Pokušao je Sergejenko udarcem sa 20 metara, Ilić je odbranio.
34` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Taraz je izborio korner, Prtenjak je sjajno uputio loptu ka Periću, koji je prevario Ilića za vođstvo Kazahstanaca.
38′ Dijara je presekao akciju Taraza, stigao do šesnaesterca, uputio povratnu ka Eduardu. Centarfor Partizana je bio u kontaktu sa jednim odbrambenim igračem Taraza, pao je, ali sudija nije svirao jedanaesterac.
40` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
40`Marković je poslao loptu do Eduarda, ovaj do Jojića, a mladi igrač Partizana je sjanim šutem sa nekih 15 metara doneo izjednačenje.
42` Volkov je odlično prošao po levoj strani, centrirao je ka Eduardu, a ovaj je šutirao visoko preko gola.
45` Perić je proigrao Sergejenka, koji je uputio topovski udarac iskosa sa desne strane, ali je bio neprecizan.
Drugo poluvreme
46` Počelo je drugo poluvreme. Grant je izvršio triizmene, u igru je poslao Babića i Ninkovića umesto Saše Markovića i Jojića, dok je Radišu Ilića na golu odmenio Petrović.
52` Novi igrač na terenu Nikola Ninković je poslao loptu do Dijare, Senegalac je dobro šutirao, ali je taj udarac ugrozio golman Taraza.
55` Žestok početak drugog poluvremena. Sve više oštrijih startova, biće posla za arbitre.
59` Diakite je šutirao sa 25 metara, ali je bio za malo neprezizan, lopta je ptišla iznad prečke.
63` Uzvratio je neudgo zatim Manga, ali je njegov šut sa 20 metara golman Taraza krajnjim naporom odbranio.
68` Dobra saradnja napadača Partizana, Eduardo je prosledio loptu ka Dijari, koji je uočio istrčalog golmana rivala. Uspeo je da ga lobuje, ali je prebacio i gol.
71` Zanimljiva izmena Granta. U igru je poslao Sašu Markovića umesto Dijare. Ništa ne bi bilo čudno da prethodno Markovića nije zamenio u poluvremenu sa Babićem.
79` Izvršio je Grant još jednu izmenu, na teren je poslao Kamaru umesto „požutelog” Milana Smiljanića.
83` Samo 12 minuta kasnije još jedna slična izmena Granta, na teren je ponovo poslao Jojića, koji je sada zamenio Mangu.
87` Kamara je uputio oštar udarac po zemlji iz velike udaljenosti, ali je lopta otišla pored gola.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Partizan – Taraz

Izvor: Utakmica.rs, 24.Feb.2012

Partizan - Taraz 0:0 Teren hotela "Riksos Dajmond". Gledalaca: 50. PАRTIZАN: R. Ilić, Ostojić, Аnderson, Stanković, Volkov, Smiljanić, S. Marković, Jojić, Manga, Dijara, Eduardo. Partizan danas igra poslednji kontrolni meč na...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.