UŽIVO: Partizan - Alba

Izvor: MozzartSport.com, 14.Nov.2017, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Partizan - Alba

Pratite dešavanja iz dvorane Aleksandar Nikolić

UŽIVO KLAĐENJE

KRAJ UTAKMICE - 80:96!

39. minut, 78:92 - Navijači pevaju "defense, defense...". Komična situacija u Pioniru, ali je urodila plodom.  U listu strelaca se upisuje i Stevanović.

38. minut, 74:92 - Gosti preko Sive i Baterfilda povećavaju prednost. Tajm-aut traži Miroslav Nikolić.

37. minut, 74:87 - Dva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << puta precizan sa penala je Luk Sikma.

37. minut, 74:85 - Miler siguran u "2+1" situaciji.

35. minut, 68:81 - Siguran Pejton Siva, a na drugoj strani Veličković ima priliku za tri slobodna bacanja. Siguran je bio dva puta.

34. minut, 66:79 - Pogodak Vilijams Gosa, tek njegov četvrti poen na meču. Vidi se da je Partizanov as dosta umoran i da se teško kreće po terenu...

33. minut, 64:77 - Dobar pogodak Patrika Milera, ali onda uzvraća Luk Sikma.

32. minut, 62:75 - Neverovatan koš Denisa Kliforda - iz očaja, u poslednjoj sekundi napada.

32. minut, 62:73 - Evo ga, Marinković još jednom! Dobra odbrana Partizana u ovim momentima...

31. minut, 60:73 - Vanja Marinković dobro otvara završni kvartal.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 58:73!

30. minut, 58:73 - Gotovo sve što su napravili crno-beli prosuli su u poslednjem minutu... Dve loše reakcije u napadu, dva brzopleta šuta, a onda Alba kažnjava i uvećava razliku.

30. minut, 58:71 - Evo i poena za goste - Pejton Siva sa linije slobodnih bacanja.

30. minut, 58:69 - Patriiik Mileeer! Posle tajm-auta gostiju Partizanov plejmejker odmah koristi slobodan prostor i u svom stilu izvlači težak šut.

29. minut, 56:69 - Preko dva minuta Alba je bez poena, a Partizan to koristi da dotano umanji zaostatak. Prvo Miler sa penala, onda i Aranitović sa poludistance. Izgleda da je Alba prerano stala sa igrom, a deluje kao da su gosti u glavi već upisali pobedu... Parni valjak je nagazio papučicu i dodao gas u odbrani!

28. minut, 52:68 - Partizanova serija se nastavlja - 6:0 i Đoko Šalić dobrom reakcijom ispod koša.

28. minut, 50:68 - Evo i Partizanove reakcije. Pecarski krade loptu i otvara kontru za Marinkovića, koji uspešno polaže loptu na koš.

27. minut, 48:68 - Marko Pecarski, za tri!

26. minut, 45:68 - I posle tajm-auta, potpuni raspad Partizana... Ne mogu crno-beli da povežu redove nikako, a Baterfild sa nova četiri poena to brutalno kažnjava. Njegova serija 6:0.

25. minut, 45:64 - Baterfild ne prestaje da rešeta! Šta god da Partizan postavi u odbrani, jednostavno nije dovoljno dobro... Miroslav Nikolić traži minut pauze.

25. minut, 45:62 - Šteta je što Marko Pecarski ne igra više... Veliki skakački potencijal, strašan talenat, ali možda i nedovoljno minuta na terenu.

25. minut, 43:62 - Ovo je već ozbiljna razlika... Luk Sikma rutinski za tri poena.

24. minut, 43:59 - Taman što smo pohvalili nešto bolju Partizanovu igru u odbrani, onda protivnik u dva vezana napada stiže do skokova u napadu. Srećom, samo je Baterfild jednom kaznio, drugi put se domaćin provukao...

23. minut, 43:57 - Partizan je uspeo da uspostavi kontrolu u odbrani, ali u napadu je i dalje sve prilično bledo.

22. minut, 43:57 - Gavrilović uzvraća, ali igrom "2+1". Dobro je utrčao, video ga je Andrić, a onda izvukao i faul.

21. minut, 40:57 - Tamo gde su stali u prvom igrači Albe nastavili su i u drugom poluvremenu. Spenser Baterfild pogađa trojku i nastavlja Albinu seriju 12:0, uključujući i finiš prvog dela.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 40:54!

20. minut, 40:54 - Kliford je apsolutno nezaustavljiv! Partizanova odbrana nikako ne uspeva da pronađe rešenje za čvrstog centra, koji je lako smestio loptu u koš, izvukao još i faul, a onda pogodio i sa penala. Partizan bez koša više od dva minuta!

19. minut, 40:51 - Crno-beli ponovo bez rešenja, zbog čega je Akim Vargas jednim slobodnim bacanjem na drugoj strani uvećao razliku.

19. minut, 40:50 - Vraća se Alba na dvocifrenu prednost. Partizan nije uspeo da iskorsit još jedan napad, a onda ni da odbrani svoj koš. Pokušao je Sikma flouterom, nije uspeo, onda je Kliford uhvatio skok u napadu i poentirao bez problema.

18. minut, 40:48 - Ali, onda Baterfild kažnjava sa distance...

18. minut, 40:45 - Samardo Semjuels koristi jedno bacanje.

18. minut, 39:45 - Vilijams Gos siguran sa penala. A onda i dobra odbrana crno-belih. Da vidimo šta mogu u novom napadu?

17. minut, 37:45 - Alba vraća sigurnu prednost preko Spensera Baterfilda.

17. minut, 37:43 - Brz odgovor Partizana preko Marinkovića.

17. minut, 35:43 - Šteta! Kliford koristi situaciju gde je imao nižeg protivnika (Marinkovića) i pogađa ispod koša uz faul. A onda koristi i dodatno slobodno bacanje.

16. minut, 33:38 - Novicaaa Veličkoviiić! Velika trojka Partizanovog kapitena iz levog ugla. Pre toga je Grigonis nastavio da rešeta koš sa svih pozicija.

15. minut, 28:36 - Dobar potez Samarda Semjuelsa, Denis Kliford je naseo na njegovu fintu šuta, što je momak sa Jamajke iskoristio da na drugi obruč izvuče težak šut i pogodi. Doduše, nije uspeo da iskoristi i dodatno slobodno bacanje.

15. minut, 26:36 - Polovičan je bio Miler pošto ga je prilikom šuta faulirao Peno koji se u narednoj akciji iskupio pogotkom za tri. Prinuđen je Miroslav Nikolić da reaguje tajm-autom.

14. minut, 25:33- Grigonis - opet! Treća trojka iz isto toliko pokušaja.

13. minut - Slalom Saibua i koš uz zvuk sirene... Alba na maksimalnih sedam poena suficita.

13. minut, 23:28 - Nezaustavljiv je Grigonis! Srećom, Partizan ima odgovor za napadački raspoloženog beka nemačkog predstavnika, pa je zaostatak "samo" pet razlike.

11. minut - Težak šut je uzeo Marinković i (očekivano) promašio. Radosavljević na drugoj strani pogađa uz faul Šalića, ali ne valorizuje dodatno slobodno bacanje - 19:23.

10. minut - "Zidao" je Veličković i ponovo promašio, Miler usamljen u ćošku, ali ni on ne uspeva. Gosti preko Pena u poslednjem napadu u prvom kvartalu dolaze do dva poena viška - 19:21.

10. minut - Veličković faulom u bonusu šalje Grigonisa na liniju za slobodna bacanja. Ovaj oba puta pogađa. Minut odmora traži Miroslav Nikolić na ulasku u poslednji minut.

9. minut, 19:17 - Hiruški precizan flouter Pena nakon novih poena Vanje Marinkovića. U nastavku, Miler 2/2 sa penala.

8. minut, 15:15 - Novi poeni borbenog Semjuelsa koji odlazi na zaslužen odmor. Samo što je ušao u igru, Grigonis diže za tri i pogađa.

7. minut, 13:12 - Popravlja Gosov promašaj Semjuels, a onda Marinković još jednim dalekometnih hicem donosi vođstvo Partizanu.

6. minut - Brz napad gostiju i pogodak sa distance Baterfilda.

4. minut, 8:10 - Uvodni trenuci utakmice protiču u znaku Sigme i Sive. Seriju gostujućeg tandema prekida Semjuels iz reketa.

3. minut - Izgleda nas čeka još jedna efikasna partija crno-belih. Sada je precizan za tri poena bio Andrić.

2. minut - Drugi pokušaj Marinkovića za tri poena je završen uspešno. Sigma ponovo precizan unutar linije 6,75.

1. minut - Sigma pogađa u prvom Albinom napadu. Marinković promašuje trojku, a Semjuels posle ofanzivnog skoka promašuje "sve".

UTAKMICA JE POČELA!

19.55 - U Pioniru se nalazi nešto više od 3.000 gledalaca.

19.45 - Kod domaćina još uvek nema povređenog Čakarevića.

19.40 - U ovom trenutku u hali se nalazi oko 2.000 gledalaca. Ipak, gledaoci pristiži u očekuje se veći broj ljudi u dvorani Aleksandar Nikolić.

Vreme je da Partizan krene u napad na TOP 16 fazu Evrokupa, a da su sposobni da se upuste u tu bitku crno-beli bi mogli da potvrde već večeras protiv jednog od najvećih dužnika iz prvog kruga, berlinske Albe u dvorani Aleksandar Nikolić.

KVOTE ZA UTAKMICU PARTIZAN - ALBA

Parni valjak ima samo jednu pobedu u prvih pet utakmica, a gosti jedan poraz, međutim, to ne bi trebalo da igra previše važnu ulogu u večerašnjem okršaju. Partizan je u nekoliko navrata ove sezone pokazao da bi u skorije vreme mogao da zaigra znatno bolje, dok Alba igra prilično nestabilno u poslednje vreme, ali pre svega u Bundesligi.

Partizan je zalet uhvatio pre nekoliko dana pobedom nad Megom u Sremskoj Mitrovici, pa bi sada tim Miroslava Nikolića mogao da uđe u pravu seriju pobeda.

(FOTO: MN press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK: I Alba slavila u Pioniru, peti poraz Partizana

Izvor: B92, 14.Nov.2017

Košarkaši Partizana poraženi su u šestom kolu Evrokupa od berlinske Albe sa 96:80...Ekipa Miroslava Nikolića poražena je zbog loše odbrane, ali i raspoloženih šutera Albe koji su odbijali svaki pokušaj Partizana da se približi...Tu se pre svega misli na Marijusa Grigonisa i Spensera Baterfilda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.