UEFA optužila Eduarda za prevaru

Izvor: B92, 28.Avg.2009, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA optužila Eduarda za "prevaru"

Evropska fudbalska federacija optužila je fudbalera Arsenala Eduarda da Silvu da je "prevario sudiju" simulirajući penal protiv Seltika.

UEFA je saopštila da će posle pregleda video snimka odlučiti da li je Eduardo kriv i u tom slučaju ne bi igrao protiv Standarda i Olimpijakosa u LŠ. "To je totalno neprihvatljivo, sramota. Može da se raspravlja da li je bio penal, ali optužba implicira da je postojala namera i želja da se prevari sudija", izjavio je menadžer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arsenala Arsen Venger.

„Takva odluka UEFA označava igrača kao varalicu, a to nije prihvatljivo. Nećemo se pomiriti sa tim da nas UEFA tako tretira. To je kao ’lov na veštice’, a ne objektivna procena slučaja", dodao je Venger.

Francuski stručnjak potom je nastavio da brani svog fudbalera.

„Smešno je jer u fudbalu možete nekome da polomite nogu, pa ne nastane nikakva diskusija o tome. Prvi ću reći da izgleda kao da nije bio penal, ali sasvim je druga stvar reći da je pao sa namerom. Nema nikakve logike u ovom slučaju. Zašto? Jer su ljudi reagovali emotivno. Borim se celog života protiv varanja i video sam neke očiglednije slučajeve kada UEFA nije reagovala".

U Škotskoj pozdravljaju odluku UEFA da pokrene postupak protiv centarfora Arsenala.

„Eduardo je svojim postupcima pokazao nepoštovanje prema igri. Mi smo pokazali hrabrost da koristimo retroaktivne kazne kada je reč o simuliranju. Apelujem na UEFA da učini isto", rekao je izvršni direktor škotskog FA Gordon Smit.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.