UEFA o transparentu u Humskoj 3. oktobra

Izvor: Sportal.rs, 19.Sep.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA o transparentu u Humskoj 3. oktobra

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) će o antisemitskom transparentu na utakmici Partizana i Totenhema raspravljati 3. oktobra, saopšteno je u petak. UEFA će na tom sastanku raspravljati i o upadu navijača na teren i o upotrebi pirotehničkih sredstava i lasera.

Fudbaleri crno-belih i Totenhem su u četvrtak u Beogradu bez golova završili utakmicu prvog kola grupe C u Ligi Evropa. Tokom meča je na južnoj tribini razvijen antisemitski transparent zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << je UEFA u petak pokrenula istragu protiv Partizana.

Transparent je izgledao kao logo britanske TV-serije "Mućke" (Only Fools and Horses), ali je umesto toga pisalo "Only Jews and Pussies". Navijači Partizana su tako na uvredljiv način aludirali na to što

za Totenhem navijaju Jevreji.

Partizan je osudio ponašanje te grupe navijača i podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih lica.

(Foto: Beta/AP/Andrej Cukic)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.