Izvor: RTS, 21.Maj.2021, 13:03

UEFA: Gubitak klubova veći od osam milijardi

Najveći klubovi u Evropi zbog pandemije koronavirusa izgubiće više od osam milijardi evra, stoji u izveštaju Evropske fudbalske unije (UEFA), preneo je Rojters.
Izveštaj pokazuje da je četiri milijarde evra izgubljeno zbog neprodatih ulaznica, 2,7 milijardi evra od sponzorskih ugovora i 1,4 milijarde evra na osnovu prihoda od emitovanja.

Veliki gubici su se odrazili i na zimski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prelazni rok, pri čemu je potrošnja u januaru pala za 56 posto u odnosu na prošlu godinu.
Letnji prelazni rok 2020. godine je zabeležio pad od 39 posto u odnosu na 2019. godinu.
UEFA navodi da su neophodne reforme pravila finansijskog fer-pleja i da se takse i zarade od transfera moraju svesti na prihvatljiv nivo.
Takođe, u izveštaju evropske kuće fudbala pominje se i takozvana Superliga, koja bi prema njima imala loš uticaj na evropski fudbal iz sportske, emocionalne i finansijske perspektive.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveći fudbalski klubovi izgubiće osam milijardi evra zbog korone

Izvor: OkRadio.rs, 21.Maj.2021

Najveći klubovi u Evropi zbog pandemije korona virusa izgubiće više od osam milijardi evra, stoji u izveštaju Evropske fudbalske unije (Uefa), preneo je danas Rojters. Izveštaj pokazuje da je četiri milijarde evra izgubljeno zbog neprodatih ulaznica, 2,7 milijardi evra od sponzorskih ugovora i...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.