U subotu Barselona može u vođstvo prvi put posle 1929!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2019, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U subotu Barselona može u vođstvo prvi put posle 1929!

U međusobnim duelima večitih rivala španskog fudbala sada je 95:95 u pobedama uz 51 remi.

Poslednji put je egal bilo 2012, a zatim je Barselona ponovo gledala u leđa Realu. Sada, posle ubedljive pobede u revanšu polufinala nacionalnog kupa u Madridu (3:0), opet se poravnala s njim pa u subotu (20.45 časova), kada se, isto na stadionu "Santijago Bernabeu", sastaju u prvenstvu, može ona da stupi ispred.

Biće to njihov 178. "klasiko" u domaćem šampionatu. Real >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vodi sa 72:71 (34 puta nerešeno), a Barselona ima za gol bolju gol-razliku - 287:286. U Madridu su joj pripala poslednja tri ligaška duela.

Ako još jednom nadvisi najljućeg suparnika, povešće u međusobnim okršajima prvi put posle 1929. Njihovi prvi okršaji bili su u proleće 1916. i to četiri u samo 19 dana. Sreli su se, kao i sada, u polufinalu kupa. Svako je pobedio na svom terenu pa se u Madridu igrala "majstorica" za odlazak na megdan baskijskom Atletiku. Kad - 6:6. Na produžetke, pošto je u osnovnom delu utakmice bilo 5:5. I "majstorica majstorice" se igrala u dodatnih pola sata, a "kraljevski klub" je dao dva gola za pobedu s 4:2.

Pre prvog duela u prvenstvu još dvaput su se sastali u kupu. U četvrtfinalu, u aprilu 1926, oba meča su pripala Barseloni (5:1, 3:0). To je, dakle, bilo za 3:2 u pobedama. U prvom prvenstvu Španije, u sezoni 1928/29, prvo je Real pobedio u Barseloni, a posle Barselona u Madridu - 4:3. U idućoj sezoni oba puta je slavio Real i od tada Barselona više nikada nije prešla u vođstvo u međusobnim duelima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.