U Beogradu 305 zaraženih u školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 14:12

U Beogradu 305 zaraženih u školama

Tokom prošle nedelje virus korona registovan je u 124 osnovne i srednje škole u Beogradu, a u tim obrazovnim ustanovama registrovano je 305 obolelih, što je porast u odnosu na nedelju pre toga kada je u 80 škola bilo 198 zaraženih, podaci su Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Od 22. do 28. februara virus je registrovan u 73 osnovne škole i to 35 zaraženih je među osobljem škole (nastavnici i nenastavno osoblje) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kod 110 đaka. Zaraženih je bilo u 51 srednjoj školi i to 27 zaposlenih i 113 učenika.

U nedelji koja joj je prethodila - od 15. do 21. februara virus je registrovan u 80 osnovnih i srednjih škola u Beogradu. Prijavljeno je da obolelih ima u 43 osnovne škole i to među osobljem bilo je 42 zaraženih i 53 među đacima.

Obolelih je bilo i u 37 srednjih škola, a registrovano je 17 zaraženih među osobljem i 86 obolelih među đacima.

"Od početka drugog polugošta do danas registrovano je 17 klastera i to šest klastera u pet osnovnih škola i 11 klastera u devet srednjih škola.

"U svakom od ovih klastera je bilo po dva do tri zaraženih učenika u istoj grupi, iz istog odeljenja. Đaci iz tih grupa su poslati u izolaciju i na onlajn nastavu od 14 dana", kažu u Zavodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stanković: Zabrinjavajući podaci, sve više dece sa simptomima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 10:45

Doktor Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju, izjavio je danas da se sve više registruju srednje teške i teške kliničke slike kod obolelih od korona virusa, koje zahtevaju hospitalizaciju...Stanković je za RTS rekao da oko 20 odsto pozitivnih na dnevnom nivou zahtevaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.